Prinsenbal

Op zaterdag 12 januari is het eindelijk zover. Na het opruimen van de kerstboom en het wegwerken van de laatste oliebol kan er weer met volle vertuiging carnaval gevierd worden! Tot aswoensdag 6 maart voeren de bonte kleuren weer de boventoon en mag thuis de hele dag carnavalsmuziek uit de speakers knallen. Met dit jaar zelfs een Hegelsomse halve finalist bij het lvk. De dansgardes kennen na maanden oefenen hun pasjes tot in de kleinste details, optochtideeën worden uitgewerkt, in de buutteton komt weer een verrassend personage en de aftrap van de boerenbruiloft beloofd een muziekspektakel te woorden. Kortom de tuuten en tuutinnen zijn er klaar voor. Wat is er dan verder nog nodig?
Nieuwe vaandeldragers! Het prinselijke gezelschap en het boerenbruidspaar hebben hun regeerperiode erop zitten. Zij zullen plaats maken voor de nieuwe aanvoerders van ut Tuuteriek. Dit seizoen geschied de wisseling van de wacht op één en dezelfde avond. Zowel prins Johan als boerenpaar Derk en Fien treden af op zaterdag 12 januari.
De avond wordt gestart met de opening van het seizoen doormiddel van het hijsen van de tuutevlag voor de tuutetempel. Vervolgens zullen de hoogwaardigheidsbekleders van afgelopen carnaval aftreden. Daarbij zullen ze op de steun van de alde knoepers kunnen rekenen. De vacatures mogen daarna ingevuld worden door nieuwe gezichten. Deze zullen vakkundig gepresenteerd worden door de raad van elf en de dansmarietjes. Zij hebben hiervoor traditiegetrouw een prachtig toneelspel ingestudeerd genaamd: “de sceptische scepter”. Na de proclamaties zal er ongetwijfeld nog flink gefeest worden. In november heeft iedereen kunnen zien dat Hegelsom daar na vijfenvijftig jaar nog altijd erg goed in is.

De zaal is zaterdag 12 januari geopend vanaf 19.11u. De entree is het eerste half uur gratis, daarna bedraagt deze €4,- voor personen vanaf 18 jaar.

Gerelateerde berichten

19 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.