Zittingsavonden

6075

Ook dit jaar kunnen we terugkijken op weer twee sfeervolle en geslaagde zittingsavonden. De avonden waren beide keren goed gevuld met wederom een bont gekleurd publiek, wat elke keer toch een meerwaarde is voor deze avonden. Onder toeziend oog van prins Marc en z’n gevolg kwamen er weer een keur aan artiesten van diverse pluimage voorbij.

6308

Zoals te doen gebruikelijk werden beide avonden geopend met ons eigen volkslied “Hegelsum mien Durpke”. Van eigen bodem hadden we dit jaar wederom “Opgestoekt” met een optreden vol ludieke teksten en liedjes. Wilbert Zanders stond voor de vierde keer als “11 minuten zandstorm” met een erg leuke buut als kabouter in de buutton. Van eigen bodem hadden we dit jaar ook een debutant in de buutton, namelijk Gideon Aarts. Als Sander Pits maakte hij zijn opwachting en voor herhaling vatbaar. Uit het Tuuteriek maakten verder de diverse dansgarden van CV d’n Tuutekop en Jeugdcarnaval hun opwachting, met ieder hun zeer succesvolle dans van dit jaar. Verder waren daar natuurlijk de schlagers 1 t/m 4 (de Happy Hotdogs, de Eigewieze Kuukes, Bonnie en Susan en Jan van Piet van Telver Driek).

5972

Als buitendorpse artiesten waren daar de fantastische Brabantse tonprater Berry Knapen als “Harry de campingbeheerder” en het geslaagde cabaret-optreden van het uit Liessel afkomstige “Tloipt oit de hand”.
Als muzikale afsluiter was daar op vrijdagavond Kartoesj. Ondanks code geel, code rood maakten ze veel tamtam in de zaal en gaven zij een spetterend optreden weg. Op zaterdag mocht Ziesjoem, sinds jaren weer terug op onze bühne, het nog eens dunnetjes overdoen en de avond afsluiten. Beide acts maakten de zaal zeer enthousiast en uitbundig, waarbij de temperaturen flink opliepen.
Om dergelijk geslaagde zittingsavonden te kunnen organiseren en te doen slagen, zijn vele handen noodzakelijk. Wij willen, als organisatie, dan ook alle leden bedanken, die zich wederom belangeloos hebben ingezet, in het bijzonder de “nachtploeg” voor het opruimen.

6365

Verder zijn deze avonden mede mogelijk gemaakt door middel van de muzikale ondersteuning van onze enthousiaste Hegelsomse Hofkapel en de mannen van het geluid. Een woord van dank ook aan Jong Nederland voor het ter beschikking stellen van het clublokaal voor de ontvangst van de diverse artiesten. Tenslotte willen wij de beheerders van Zaal Debije bedanken voor de wederom soepele samenwerking.
In 2018 hopen we iedereen wederom te begroeten op de zittingsavonden waar er weer getracht wordt om er een gevarieerd programma neer te zetten.