Themabal

Glije in Debije

Carnavalszaterdag 25 februari zijn we met een mooie dienst, die werd opgeluisterd door het OPOV-koor, onder begeleiding van Geert Josten en Jos Hoebers, Carnaval 2017 in ons dorp begonnen.

6506

Na het maken van de grote groepsfoto kon het Glije in Debije beginnen en konden we samen met vele Tuute en Tuutinne Carnaval 2017 gaan inluiden. De vakkundig gebouwde glijbaan werd door Prins Marc d’n 1e op geheel eigen wijze geopend…..

6577

Vervolgens volgden nog vele spectaculaire glijpartijen, die van commentaar werden voorzien door Frank en Noël. Tussendoor hielden de DJ’s van Afrofrek de stemming er goed in. Nadat eenieder die het aan durfde de beproeving had doorstaan, volgde er nog een prijsuitreiking van de diverse glijpartijen. De prijs voor de snelste glijer was voor Boor Jean-Louis, de prijs voor schônste Haelm was voor de ‘mijnwerksters’ en de prijs voor de origineelste outfit was voor ‘Keumt Good’, die waren oetgegleeje.

6611
6615

Hierna was het tijd voor Richtig Spiët. Met een fantastisch optreden van deze band gingen de aanwezigen helemaal uit hun dak en de Tuutetempel stond volledig op z’n kop. De leden van deze geweldige band speelden de (doezend) sterren van de Hemel en hierdoor gingen de lempkes met Vasteloavund in ut Tuuteriek á…!
Het geheel betekende een mooie aftrap van Carnaval 2017.

6857