Prinsenbal

Zaterdag 14 januari werd tijdens het Prinsenbal Marc I uitgeroepen tot nieuwe heerser van het Tuuteriek. Marc I, (van der Sterren) wordt bijgestaan door zijn prinses Kim van der Sterren-Janssen en adjudanten Robert Claessens en Sander Rambags.

De avond begon met het ceremoniële hijsen van de tuutevlag door prins Niek en jeugdprins Niek. Hoewel ze hierbij koude vingers kregen slaagden ze toch in hun opdracht. Met de vlag fier wapperend in top was de officiële start van het carnavalsseizoen een feit.

In de Tuutetempel werd het daarna al snel tijd voor het aftreden van prins Niek. Dat hij een prachtig seizoen beleefd had bleek wel, want hij moest flink wat mensen bedanken en wist zijn emoties met moeite de baas te blijven. Behalve de prins kwam natuurlijk ook voor prinses Ineke en de beide adjudanten, Dennis en René, het moment van aftreden. Ook binnen de uittrekkende groep zelf waren enkele veranderingen. Raadslid Tinny en de vier dansmarietjes, Lynn, Lisa, Fenna en Julia, namen na vier jaar afscheid. Uiteraard werden zij eveneens in het zonnetje gezet. Om vervolgens hun plek in de zaal op te zoeken. Prins Niek mocht natuurlijk niet zomaar het podium af. Hij werd op bijzonder persoonlijke wijze ingelijfd bij het oudprinsen en -vorstenkorps.

Vervolgens was het de beurt aan artiesten van eigen bodem. Als eerste was één van de dansgardes van d’n Tuutekop en Stichting Jeugdcarnaval aan de beurt, welke een week eerder uitstekend gepresteerd hadden op het dansgardefestival in Velden. De junioren dansgarde vloog werkelijk over de bühne in goed gecoördineerde, halsbrekende danspassen. Toen dit spektakel tot een goed einde was gebracht werd het promotielied voor de boerenbruiloft gezongen. Waarna ook de winnende liedjes van de liedjesavond hun opwachting maakten.
Ondertussen had de raad van elf de bühne omgebouwd tot het smurfendorpje en ook de onontbeerlijke blauwe schmink prijkte op hun gezichten. Bij een enkeling zelfs de dag erna nog. Het met gortdroge humor doorspekte toneelspel viel prima in de smaak bij het aandachtig luisterende publiek. Uiteindelijk werd het dan toch tijd voor het belangrijkste onderdeel van de avond: de proclamatie. Van de eerste hint werd men niet veel wijzer, maar al snel was duidelijk dat Marc verkozen was tot prins van 2017.

Marc is 46 jaar oud en heeft samen met zijn prinses Kim (42) een zoon, Niek, en een dochter, Imke. Marc is werkzaam bij Van der Sterren Transport in Horst. Hij voetbalt in de voorhoede van het vierde elftal van Hegelsom en gaat graag kijken als zijn kinderen aan het sporten zijn. Niek zit op voetbal en Imke speelt korfbal.
Kim heeft een kinderopvang in Venray “het Sterrenhuis”. In haar vrije tijd mag ze graag hardlopen. Samen kunnen ze ontzettend genieten van uit eten gaan en vakantie vieren.
De spreuk van prins Marc luidt:
‘Ut gaspedael noar beneeje,
efkes gèn kapotte kneeje.
Dut meij, sloét aan, hald mood,
alles Keumt Good!’
Zij houden receptie op zondag 29 januari vanaf 14.11u in zaal Debije. Voor aanvang van de receptie zal de fanfare enige stukken spelen ter ere van het prinselijk gezelschap.

Na het uitkomen van de prins werd er nog flink gefeest, mede dankzij dj Styn en de noeste arbeid van de vele medewerkers. Waarvoor dank!