Liedjesmatinee

Het carnavalsseizoen is ook in Hegelsom officieel van start gegaan met de jaarlijkse Liedjesavond, afgelopen zaterdag 12 november. In de categorie Volwassenen wisten de Happy Hotdogs met hun liedje ‘Weej goan door’ voor de tweede keer de eerste plaats te behalen.

De avond begon om 19:11 uur met een kort woord van welkom door Vorst Rob, gevolgd door het opkomen van Prins Niek I met zijn prinses en beide adjudanten en de gehele Raad van 11. De prins wenste alle deelnemers heel veel succes en plezier met het zingen van hun nummers.

Na het gezamenlijk, arm in arm, zingen van het Hegelsoms volkslied ging de wedstrijd van start met de categorie Jeugd. In deze categorie waren 4 inschrijvingen, met artiesten in de leeftijd van 10 tot 14 jaar. Volgens de vakjury, bestaande uit Winny Driessen, Sandra Vullings, Rob Geurts en oud-prins Ruud (Zanders), was het niveau van de liedjes ongekend hoog. Elk groepje artiesten had wel iets waarbij het uitstak boven de 3 andere groepen. Het uitroepen van de winnaar was dan ook geen gemakkelijke taak voor de jury, omdat de verschillen maar zeer klein waren. Uiteindelijk waren het Bregje Verstappen en Joëlle Rooyakkers die verdiend de eerste prijs haalden met hun liedje ‘Dud ut met gojje zin’.

In de pauze werd door de organisatie van de Boerenbruiloft van dit seizoen (fietsclub ‘De Slappe Band’) het promotielied voor het eerst ten gehore gebracht. Met een zeer pakkende melodie kondigden zij met het lied ‘Tour de Boer’ aan dat dit jaar de Boerenbruiloft in het teken van de fiets zal staan.

En toen was het de beurt aan de categorie Volwassenen om hun liedjes uit te voeren. Het ontbrak niet aan enthousiasme bij de deelnemers, waarbij ook dit jaar weer een aantal nieuwe gezichten te zien waren. Net zoals bij de Jeugdcategorie maakten de deelnemers het de jury heel lastig. De liedjes waren in veel gevallen zo verschillend dat het appels met peren vergelijken leek. Na lang beraad riep de jury de Happy Hotdogs, met hun liedje ‘Weej goan door’, als uiteindelijke winnaar van de Liedjesavond uit.

Na de uitreiking van de prijzen en de nodige foto’s was het einde van de avond gelukkig nog niet in zicht. Door DJ AfroFrek werd het feestje voortgezet met carnavalshits van toen en nu. Iedereen was weer in opperste carnavalsstemming na deze opening van het seizoen.

De organisatie wil iedereen bedanken die zijn/haar steentje heeft bijgedragen aan het tot stand brengen van dit geslaagde feest. In het bijzonder een woord van dank gaat uit naar Jos Hoebers voor de muzikale begeleiding en uiteraard de jury voor hun vakkundig oordeel en de vele artiesten, tekstschrijvers en componisten voor hun geslaagde bijdrage aan deze avond. Tot slot ook dank aan de vele vrijwilligers die voor en achter de coulissen een belangrijke bijdrage aan het slagen van deze avond hebben geleverd.

De organisatie van de Liedjesavond was in handen van Miranda Kellenaers, Truus van Ooijen, Diana Coppus en Mieke Zanders.

En tot slot dan nog de uitslag…

Jeugdcategorie

1. Dud ut met gojje zin
Tekst: Emiel Zanders
Muziek: Jasper van Rens
Zang: Bregje Verstappen en Joëlle Rooyakkers

2. Carnaval in Hegga
Tekst: Angelique Verstappen en Marieke Claessens
Muziek: Jasper van Rens
Zang: “De Hegga Chicks” (Froukje Verstappen en Neeltje Claessens)

2. Droëme
Tekst: Marieke Claessen
Muziek: Ize Joppen, Lynn van Houtum en Teuntje Claessens onder begeleiding van Jos Hoebers
Zang: Ize, Lynn en Teuntje

2. Oop de boordereej
Tekst: Susan Knops
Muziek: Susan Knops
Zang: Silke Knops, Marijn Fleuren en Tijn Zegers

Volwassenencategorie

1. Weej goan door
Tekst: Jasper van Rens en Robert Claessens
Muziek: Jasper van Rens en Cor van Disseldorp
Zang: Happy Hotdogs (Rob van Helden, Roel Beerkens, Maarten Lenssen, Vincent Buijssen, Jasper van Rens en Robert Claessens)

2. Miene Preens
Tekst: Jeroen Hegger, Marieke en Renske Claessens
Muziek: Jeroen Hegger
Zang: Eigewieze Kuukes (Renske Claessens, Janne Manders, Louke Janssen en Fleur Craenmehr)

3. Let maar ’s op
Tekst: Susan Knops
Muziek: Susan Knops
Zang: Bonnie van de Munckhof en Susan Knops

4. Den Immigrand
Tekst: Jan Jacobs
Muziek: Jan Jacobs
Zang: Jan van Piet van Telver Driek

5. Kiek deen dao!
Tekst: Marij Janssen
Muziek: Marij Janssen
Zang: De Heijno’s (Chris Verstappen en Roeland Cleuren)

5. Ut is wer carnaval
Tekst: Susan Knops
Muziek: Jos Hoebers
Zang: Proost 4 (Angelique Verstappen, Lotte van Houtum, Monique Wagemans en Marloes Verhaeg)