Terugblik Carnavalsactiviteiten

Zittingsmiddag

De zittingsmiddag was dit jaar volledig uitverkocht. Iedereen heeft zich meer dan goed geamuseerd en de 3 dansgardes hebben weer een geweldige show gegeven, waar we terecht trots op mogen zijn. Verder waren er de  winnaars van het Jeugdliedje: Teuntje Claessens, Ize Joppe en Lynn van Houtum, De Happy Hotdogs en de Orginale Knoepertaler met hun winnende liedjes. Wilbert Zanders en Fer Naus met een geweldige buut en de Artiesten van Onje klonje. Als afsluiter kwam Tonny Wijnands. De mensen hingen aan zijn lippen en hebben uit volle borst meegezongen en van deze middag genoten. We kijken met veel plezier terug en danken alle vrijwilligers die hebben geholpen. 

Tuutefiëst en Woord en Gebedsdienst

Op Carnavalszoaterdaag ziën weej in ôs Kerk middels en woord- en gebedsdienst, mit als thema ‘Haal oet ut leave, wát dur ì zit’, d’n Vasteloavund in ôs Dörp begonne.  Deze dienst is mede tot stand gekóme door de gewelduge inbreng vá ut OPOV-koor onder muzikale begeleiding váMath Craenmehr, woarvur veul dank.

Doarnoa werd in ôzze Tuutetempel en heuse Beachparty in Carnavaleske sferen gehalde, woarbeej de DJ’s vá Afrofrek zurgde vur sfeervolle muziek.  Rond 00:00 oor was, middels ut oetbrenge vá en toast mit en tropische cocktail, de officiële start vá Carnaval 2019 en feit. 

Al mit al enne gezelluge en good geslaagde oavund, mede tot stand gekóme door de inzet va veule vreejwilligers, woarveur hiël veul dànk.

Boerenbruiloft

Op carnavalsmaandag stond de disco boerenbruiloft voor de deur. Dit jaar geheel georganiseerd door muziekvereniging St. Hubertus. Deze middag werd om 14.45 uur gestart met een muzikaal spel: Raad de plaat, waar een gouden plaat vol munten te winnen viel.

Gepresenteerd door Rob Zanders en Janneke Saris. Diverse hoogheden mochten een carnavalsnummer ten gehore brengen op een instrument wat door het rad werd bepaald. Ze kregen een koptelefoon op waarmee de muziek te horen was. Er waren 9 teams bestaande uit 3 tot 11 personen die mochten raden welke nummers er waren gespeeld. De winnaar werd s’avonds bekend gemaakt en het team #Nerdsquad ging er met de gouden plaat vandoor!

Adjudant Faessen – saxofoon – menke met de hamer

Prinses Lotte – saxofoon – fiorenza

Boorin Bo-ann – xylofoon – 1000 Sterre

Boor Willy – blokfluit – Droeme mit de oege oape

Jeugd Boor Bodhi- Es-Bas – Kampioene vaan de nacht

Prins Patrick – cornet – Limburgs Volkslied

Jeugd Boorin Lynn- ut zuuije bluijt

Schoolprinses Sill- trompet – hegga is de baas

Schooladjudant Teun- Hoorn- gekke minse

Jeugd boorefamilielid Wesley – saxofoon – noa ut zuujje. 

Boorefamilielid Roy Broos – xylofoon – heej blief ik plekke

Het programma ging verder met het toneelspel door de boerenfamilie. Het stuk ging over de papiercontainer. Iedereen kwam papier wegbrengen, Bo-Ann en Willy en nog diverse andere locals kwamen voorbij. Willy was hierbij de ring kwijt geraakt dus werd er in alle hoeken gezocht. Gelukkig had Lowie, die oud ijzer ging zoeken in de papiercontainer, de ring gevonden en konden we beginnen aan de ceremonie. De ceremonie kreeg een verrassende wending want ineens kwam Raymond Knops (broer Bo-Ann) het podium op. Wegens alle schijnhuwelijken moest Knops even ingrijpen. Boor Willy moest inburgeren en Bo-Ann trouwde zeker niet voor het geld. Met een grote lach werden Willy en Bo-Ann in het onecht verbonden. Na de trouwerij volgde een druk bezochte receptie, met uiteraard vele gelukswensen en cadeaus voor het boerenpaar Willy en Bo-Ann. Na het opwarmen van de zaal door DJ’s Kay en Rink, kwamen er nog diverse artiesten voorbij, o.a. Joonk Gelierd en Gert Janssen. Daarna was het de beurt aan DJ Gurde om het feestgedruis te doen losbarsten. Met nog een danswedstrijd werd er op zoek gegaan naar het beste swingende paar. Ben Bouten en Fieke Hendriks vertoonde heerlijke disco danspassen en gingen er met de prijs vandoor. Ook waren er prijzen voor best verkleed, beste danser en beste danseres te winnen. De sfeer zat er goed in en dit kon ook niet anders in zo’n mooi versierde disco tuutetempel. Met honderden cd’s, een aantal discoballen aan het plafond, een prachtig decor en geweldig uitgedoste tuuten en tuuttinnen was het een gezellig boerenbal wat tot ver in de nacht doorging. Complimenten aan de muziekvereniging St. Hubertus die terug mogen kijken op een prachtig georganiseerd boerenbal! 

Optocht

Op dinsdag was er traditioneel de Optocht. Het liet ons zien dat deze traditie er nog goed in zit, want zowel jong als oud had zich ingeschreven. Zonder deelnemers namelijk geen optocht en zonder publiek geen plezier, maar beiden waren goed vertegenwoordigd. Dank en hulde daarvoor. De jeugd liet zich van zijn beste kant  zien en dat geeft hoop en vertrouwen voor de toekomst.

En alvast voor volgend jaar: Schrijf op tijd in en met de daarvoor bedoelde formulieren. We zijn flexibel als organiserende commissie maar het geeft veel gemoedsrust als je op zaterdag weet dat er voldoende deelnemers zijn voor een mooie optocht. Ja, we zijn flexibel, in het weekend schreven we nog 5 deelnemers in en zelfs konden we een inschrijver 10 minuten voor de start nog een nummer geven.

Maar,…er zijn ook grenzen. En dus moesten we de deelnemer die zich Aswoensdag meldde teleurstellen. De optocht was al binnen en niemand kan nog een nummer krijgen als de Prinsenwagen zijn volledige ronde heeft gemaakt. Jammer, maar er zijn grenzen en Aswoensdag is echt te laat.

Nogmaals dank en hulde voor alle deelnemers en het talrijke publiek en ieder verder in en rond de stoet die deze dag zo geslaagd hebben gemaakt.

Gerelateerde berichten