Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Met een uitverkochte zaal was op zaterdag 16 januari jl. de jaarlijkse Seniorenmiddag, de “zittingsavond” voor de 55+-er. Het was een fantastisch feest met vele hoogtepunten.

Na een kort woordje van voorzitter Jos Peeters startte de Seniorenmiddag met het traditionele 'Haegelsum Mien Dörpke'. Hierna volgde een gevuld programma met dans, zang, muziek en humor.

Als eerste optredens werd het publiek getrakteerd op een optreden van de junioren Dansgarde. Zij gaf een schitterende en glitterende showdans weg, gebaseerd op de musical SisterAct! Daarna was het de beurt aan het winnende jeugdliedje 'Knappe Jonges, Moêie Megjes' van het afgelopen Liedjesmatinee, gezongen door Nick van de Munckhof en Silke Knops. Gelijk hierop volgend zongen De Happy Hotdogs het lied 'Vastenaovend met d'n Hiër', waarmee ze tweede zijn geworden op het Liedjesmatinee.
De Hegga Ladies, Corrie van Neerven en Ria Geurts, waren in het volgende optreden op zoek naar de liefde. Met een komische act vol muziek was het uiteindelijke hoogst haalbare een kus van Prins Niek I.
De Bambino's, een dansgroep bestaande uit de jongste meiden uit Hegelsom, voerde als volgende act op de Seniorenmiddag haar Oosterse dans op. Ze kwamen dit maal niet binnen op een vliegend tapijt, net zoals bij het Prinsenbal, maar de dans was er niet minder spectaculair door. Het optreden van het Trio Opgestoekt stond ook dit jaar weer in het teken van de actualiteiten van het afgelopen jaar, met onderwerpen zoals het accommodatiebeleid en Baas van Horst a/d Maas. Ook namen ze het publiek mee naar het Hegelsom van toen.

En toen zou er een pauze zijn...

De Seniorenmiddag kreeg op dat moment echter onverwacht bezoek van Carnavalsband.nl, die met het nieuws kwamen dat ze op zullen treden na de Prinsenreceptie en het uitkomen van het Boerenbruidspaar op zondag 24 januari a.s.

In de pauze werd iedereen getrakteerd op een stuk Limburgse vlaai en een kop koffie/thee, daarna ging het snel weer verder.

De minioren dansgarde was de eerste act na de pauze. Aan hun professioneel ogende dans kon goed gezien worden dat er vele uurtjes training in gestoken waren. Na afloop roemde Vorst Rob de 3 dansgardes die Hegelsom rijk is en vertelde over hun recente successen tijdens de Dansgarde Festival in Velden.
Pierre van Helden is geen onbekende in het Tuuteriëk. Dit jaar kwam hij wederom op bezoek in Hegelsom en wist hij met zijn, soms schunnige, buute 'Jaerke R. de Vries, misdaadverslaggever' de zaal weer krom van het lachen te krijgen.
De Brabantse troubadour Noud Bongers liet een aantal liedjes horen over 'vruuger' en tenslotte, als afsluiter, lieten Bonnie en Susan Knops het winnende liedje van het Liedjesmatinee, 'Gen Zurg', horen.
We kunnen terugkijken op een goed gevulde en geslaagde Seniorenmiddag. De organisatie bedankt iedereen die voor en achter de schermen meegewerkt heeft aan het tot stand komen ervan.

Zoeken

Menu