Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Er is veel water op de optocht gevallen, maar de optocht is niet in het water gevallen.

Zoals elk jaar was er ook dit jaar weer spanning bij de organisatie: Hoeveel inschrijvingen hebben we? Hoe zal het weer zijn? Komen we nog andere problemen tegen?

Nou, het viel mee. Sterker nog, we waren tevreden met het aantal inschrijvingen dat we op zaterdag binnen hadden en ondanks de onzekerheid over het weer, kwamen er zelfs nog een aantal bij voordat de optocht van start ging. Heel veel LLG (redactie: Loslopende Gekken) dit jaar die voor een vrolijke lach kunnen zorgen en bewondering hoe je een simpel onderwerp ingewikkeld uit kunt beelden, of omgekeerd. En ook de andere deelnemers zorgden weer voor plezier in de optocht zowel als daarbuiten.
Bij de deelnemers was er onzekerheid of de optocht wel door zou gaan. De optochtcommissie had echter alles gedaan om niet teveel wind te hebben (dat ging goed) en ook om de regen minder te laten zijn dan om 12.00 uur. Dat leek te gaan lukken. Buienradar gaf een droge periode aan tussen 13.40 uur en 16.00 uur. Toch hadden we voor de zekerheid bij het ophalen van de nummers iedereen gewaarschuwd wel met regen rekening te houden en we hadden in de morgen de Action leeg gekocht zodat daar geen poncho meer te krijgen was. Dan konden we in noodgeval eventueel kinderen nog wat droog houden als er niet aan de regen gedacht was.
Toen we precies om 11 over twee vertrokken regende het heel licht. De hoop dat het helemaal droog zou worden werd niet ingevuld en het begon zelfs weer harder te regenen. Toch mocht dat de pret niet drukken. Er was wel wat minder publiek, maar het feit dat Reindonk opnames maakte en de mensen, die ondanks de regen toch langs de weg stonden, maakten dat het toch een leuke optocht werd. En dat was wat er ook na afloop werd gezegd, wel vervelend die regen, maar blij dat het niet afgelast werd.
Een beloning dus voor al die deelnemers die net als andere jaren weer hun best gedaan hadden om er wat moois van te maken. Na afloop even onder douche om warm te worden en dan naar de uitreiking van de prijzen. En ook daar was het weer gezellig. Tevreden prijswinnaars en andere met het vaste idee in het hoofd om het volgend jaar weer wat anders te doen en dan met de eerste prijs naar huis te gaan. Een eerste prijs die eigenlijk elke deelnemer verdient om dat hij/zij hebben meegewerkt om het dorp veel plezier te bezorgen.

De uitslag

Jeugdklasse Wagens

1. Niek drejt door - DJ Boys Stef Janssen en vrienden

2. De K+R zone = De Carnavalsknallers

Jeugdklasse Groepen

1. K3 vindt K5 in Hegga - Melissa, Senna, Puk, Jenna en Mijs

2. De Fanfare - De Wilde Tuutinne

3. Mit de vutjes vaan de vloor, vleege weej de carnaval door - De Bambino's on tour

Jeugdklasse Loslopende Gek

1. Wee hebbe lang zök á - Suus en Nina

Open Klasse Wagens

1. Carnavalsband - B.V. 't Heijnenkuulke

2. Geluidswagen - John en De Heijno's

3. De Boerenbruiloft - Boerenfamilie

Open Klasse Groepen

1. Keumt Good giet berg op - V.C. Keumt Good

2. Los Loepende gekken - Varens: daat zuide geej wal wille wiete

3. Makkers van Oranje - Vrollie van de raad

Open Klasse Loslopende Gek

1. Boor en Bond - Leon Pouwels

2. Wee hebbe un pan los - Marloes Verhaag en Lotte van Houtum

Aanmoedigingsprijzen

De Griezels - De griezels van Hegelsom

Kom der maar es op - De schoolprins en ziene moat

Ozze carnaval luept op rollekes - Mini Chicks

Wee kome d'r neet op - V.C. Jum Yap

Grand Prix van de Hegelsom - Race Team Hegga

Princessen beej de jeugdcarnaval - De Megjes

Zoeken

Menu