Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Zaterdag 9 januari werd tijdens het Prinsenbal Niek I uitgeroepen tot nieuwe heerser van het Tuuteriek. Niek I, (Geurts) wordt bijgestaan door zijn prinses Ineke Voermans en adjudanten René Thielen en Dennis Wijnhoven.

De avond begon met een welkomstwoord van voorzitter Jos Peeters. Hierin zei hij dat de vlaginstructie, die vorig jaar is ingesteld en nog steeds geldt, in de aanloop naar de carnaval Hegelsom een kleurig aangezicht geeft. Onder het zingen van het ‘Haegelsum, mien dörpke’ (alle coupletten!), werd de carnavalsvlag door prins Ruud en jeugdprins Michiel en onder het toeziend oog van de Raad van 11, Dansmarietjes, Vorst, het Oud-prinsen/vorsten-korps en enkele geïnteresseerden, in de top van de vlaggenmast gehesen. Hiermee was de officiële start van het carnavalsseizoen een feit.
Het programma ging in de Tuutetempel verder met een optreden van de Bambino's. Met een spetterende dans wisten zij de aandacht van het publiek al gelijk vanaf het begin te trekken. Je kon zien dat er vele uren training aan de dans vooraf waren gegaan. Na afloop van hun optreden ontvingen ze dan ook een groot applaus van de inmiddels volgestroomde zaal.
Wat volgde was het aftreden van Raad van 11 leden Emiel Zanders (na 8 jaar) en Ruud Jacobs (na 3 jaar) en het aftreden van prins Ruud, prinses Mieke, adjudanten Rene Saris en Leon Faessen. Ze traden af na een schitterend seizoen met de uittrekkende groep en heel Hegelsom. Na een ‘kort’ dankwoordje waarbij Ruud ook nog aanhaalde dat hij trouwde tijdens het seizoen, naar aanleiding van zijn aanzoek op carnavalsdinsdag, werden hem zijn veren afgepakt en trok hij zich korte tijd terug om zich om te kleden in zijn nieuwe outfit. Na het aangekondigde aftreden van de huidige kartrekkers Toon Peelen en Henk Linders namen Ben Bouten, Hans Kluskens en Sandor Verhaeg alvast even het woord. Met een unieke rap met anekdotes over het prinsenpaar werd er teruggeblikt op het afgelopen jaar. Tijdens deze nieuwe ceremonie werd Ruud opgenomen in het korps van Oud-Prinsen en Oud-Vorsten.

Zoals gebruikelijk hadden de Raad van 11 en Dansmarietjes een toneelstuk voorbereid om het uitkomen van de nieuwe prins aan te kondigen. Het toneelstuk was Haegelsum zeukt Preens. De hoofdrolspelers waren op jacht naar de nieuwe kandidaat-prins. In de show, gepresenteerd door Martijn Krabbe en Wendy van d'n Diek, kwamen diverse bekenden voorbij zoals Dries Roelvink, Willem Alexander, Ben Bouten en Rick Peelen.
Na afloop van het komische toneelstuk werd de proclamatie voorgelezen door vorst Rob en werd uiteindelijk Niek Geurts benoemd tot prins Niek I, oppertuut van het Tuuteriek. Het aanwezige publiek verwelkomde de nieuwe prins met een oorverdovend applaus. Niek speelde 15 minuten voor het uitroepen nog in de Mérthal met de carnavalsband, waar hij tijdens de pauze met de noorderzon vertrok.

Niek is 29 jaar oud en heeft samen met zijn prinses Ineke Voermans (30) een dochtertje Hanna. Samen met adjudanten René Thielen en Dennis Wijnhoven zijn zij de nieuwe kartrekkers van de Hegelsomse carnaval. Niek heeft een eigen marketingbedrijf, MarketingMakkers. Als hobby's drumt hij bij onder andere de fanfare St. Hubertus, carnavalsband.nl en rockband Campaign. Ook is hij allround DJ en speelt hij op tijd graag een potje badminton. Het motto waarmee prins Niek de carnaval in gaat is: 'Mak Tam Tam, op de kaetel sloan, duchtig vastenaovend viere, loat oow lekker gaon.'
De avond werd verder nog opgeluisterd met een optreden van de Junioren Dansgarde en de winnende liedjes van het afgelopen Liedjesmatinee. Ook Jong Nederland bracht hun boerenbruiloftslied ten gehore met hun thema: 'een Volendamse Oavend'.
Alles werd muzikaal begeleid door DJ Styn die de Tuutetempel uit zijn dak liet gaan. Het feest ging door tot in de vroege uurtjes.
In de prinsentoto werden 116 stemmen uitgebracht waarvan er 3 juist waren. Kortom, het was weer een zeer geslaagde prinsenbal met grote inzet van oud-prinsen/-vorsten en hun dames die alle posten tijdens deze avond hebben ingevuld.

Zoeken

Menu