Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Zaterdag 14 november 2015 klonken weer de nieuwste carnavalshits door de Tuutetempel in Hegelsom. Op deze zaterdag werd in Hegelsom de traditionele liedjesavond gehouden. Er waren maar liefst 13 deelnemers die allen een liedje hadden van hoog niveau. Het was een spannende strijd waardoor het voor de jury niet makkelijk was. De jury bestond dit jaar uit: Winny Driessen, Leon Geurts, Rob Geurts en oud-prins Peter III.

De liedjesavond is in de volwassenen categorie gewonnen door Bonnie & Susan Knops met het liedje ‘Gen zurg’. Bonnie en Susan zongen dit jaar over de huishoudelijke taken die tijdens carnaval blijven liggen, omdat er flink gefeest moet worden.

Het feestvieren zit in de familie, want de zoon en dochter van Bonnie en Susan zijn eerste geworden in de jeugdcategorie. Nick van de Munckhof en Silke Knops hebben gewonnen met het liedje ‘Knappe Jonges, Moêie Megjes’. In dit liedje zingen zij over alle jongens en meisjes die er met carnaval heel mooi uit zien.

Jong-Nederland Hegelsom heeft in de pauze hun Boerenbruiloftslied aan het publiek gepresenteerd. Op echte Hollandse klompen hebben zij laten weten dat het thema voor de Boerenbruiloft te maken heeft met Volendam.

Na het officiële gedeelte heeft DJ AfroFrek zijn debuut gemaakt en iedereen weer een carnavalsgevoel gegeven. De DJ zorgde ervoor dat de voetjes van de vloer kwamen en dat er tot in de late uurtjes gedanst werd.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde Liedjesavond en hoopt dat iedereen volgend jaar weer van de partij is! Het oordeel van het publiek en het oordeel van de vakjury zorgde uiteindelijk voor deze einduitslag:

1. Gen Zurg (Bonnie en Susan Knops)
2. Vastenaovend met d'n Hiër (Happy Hotdogs)
3. De Vastenoavesbreel (Kakelende Kiepen)
4. Ode aan de Kastelein (De Buishazen)
5. De Kammeräöj (WAM)
6. Mien Vastenaoves-Battereej (Valse Henne)
7. Ik kàn ut neet (loate) (Twan van de Rijdt en Noël Knops)
8. Rock en Roll (Eigewieze kuukes)
9. Weej blieve op d'n Haegelsum (De Heijno's)
10. Te Laat (Geert Buijssen en Jos Peeters)
11. Vastelaovendskilo's (Plankgas)

Bij de jeugdcategorie was de uitslag als volgt:

1. Knappe Jonges, Moêie Megjes (Silke Knops en Nick van de Munckhof)
2. Ovver meej (De Wilde Tuutinne)

De organisatie (Miranda Kellenaers, Truus van Ooijen en Diana Coppus) wil alle artiesten, tekstschrijvers, componisten, medewerkers en iedereen die we nog vergeten mochten zijn, van harte bedanken voor hun inzet op deze middag.

Zoeken

Menu