Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Un Volendamse Brulluf op 8 februari 2016

Nadat het afgelopen jaar de Boerenbruiloft met veel plezier door Jong Nederland werd georganiseerd, hebben ze hier vervolg aan gegeven door het voor een tweede jaar op rij te organiseren.

Op social media werd gevraagd om alvast de klompen uit de schuur te halen en bijpassende klederdracht te halen, want het zou wederom een groot feest worden!

Op zondag 24 januari werd tot nieuw Boerenbruidspaar van ‘t Tuuteriek in Hegelsom uitgeroepen: Piet en Annie, oftewel Petrie Raedts & Angeliek Roelofs.

Ze gingen voorop tijdens de carnaval in ’t Tuuteriek onder het motto:
Vur ós 3 daag gèn rock & roll, deze carnaval gaon weej op de poalingsound oêt ozzen bol!"

Na reeds bij enkele andere activiteiten aanwezig te zijn geweest, was op 8 februari 2016 de grote dag voor het Boerengezelschap.

In de zaal kon er begonnen worden met het toneelstuk, waar men kon genieten van het Buijshaziaanse Zangfestijn. Hierin kwamen de nodige zangers en zangeressen naar voren om hun kunsten te vertonen. De regie lag voornamelijk in handen van Tom Peelen.

Om ongeveer 16.11 uur kon worden begonnen met een goed bezochte receptie waar daarna voor eenieder de mogelijkheid was om lekker wat te eten. Dit jaar was er flink uitgepakt met typisch Volendamse kost. De maatjes, maar vooral de kibbeling vond gretig aftrek onder de aanwezigen.

Na het eten begon het feest goed los te barsten. Het was een heel mooi gezicht om iedereen in Volendamse traditie te zien hossen en springen! Het feest ging door tot in de late uurtjes.

Zoeken

Menu