Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Ook dit jaar kunnen we terugkijken op weer twee sfeervolle en geslaagde zittingsavonden. Onder toeziend oog van ons prinselijk gevolg en met 2x keer een bomvolle en mooi verklede zaal kwamen er weer een keur aan artiesten van diverse pluimage voorbij. Het gevarieerde programma werd voor de eerste keer door de nieuwbakken vorst Rob aan elkaar gepraat. Daarvoor een groot compliment.

Van eigen bodem hadden we dit jaar wederom "Opgestoekt" met een optreden vol ludieke teksten en liedjes. Wilbert Zanders (bijgestaan door zijn twee broers, Ruud en Emiel) stond voor de eerste keer als "11 minuten zandstorm" met een netjes verzorgde buut in de buutton. Vervolgens verzorgden de "Happy Hotdogs" een energiek en enthousiast muzikaal optreden, waarbij ook hun winnende schlager van 2014 werd gezongen. Uit het Tuuteriek maakten verder de junioren- en minioren dansgarden met ieder een mooie dans hun opwachting, alsmede de schlagers 2 t/m 4 (de Heijno's, WAM en het Kakelkoer).

Als buitendorpse artiesten waren daar de Brabantse tonpraters Jan Strik en Rien Bekkers en het zeer geslaagde cabaret-optreden van het uit Born afkomstige "Trio Ôngeplök".

Hoogtepunt op vrijdag was waarschijnlijk wel het feit dat we wederom de kersverse winnaar van het LVK mochten begroeten, nl. de Toddezek. Dit is geen geluk meer, maar "fingerspitzengefühl", zoals onze voorzitter dit in z'n openingswoordje omschreef. Op zaterdag sloten Paul en Leo uit Heerlen de zittingsavond af voor een uitbundig publiek.

Om dergelijk geslaagde zittingsavonden te kunnen organiseren en te doen slagen, zijn vele handen noodzakelijk. Wij willen, als organisatie, dan ook alle leden bedanken, die zich wederom belangeloos hebben ingezet, in het bijzonder de "nachtploeg" voor het opruimen.

Verder zijn deze avonden mede mogelijk gemaakt door middel van de muzikale ondersteuning van onze enthousiaste Hegelsomse Hofkapel en de mannen van het geluid.

Een woord van dank ook aan Jong Nederland voor het ter beschikking stellen van het clublokaal voor de ontvangst van de diverse artiesten.

Tenslotte willen wij de beheerders van Zaal Debije bedanken voor de wederom soepele samenwerking.

In 2015 hopen we op 6 en 7 februari iedereen wederom te begroeten op de zittingsavonden waar weer een gevarieerd programma zal worden aangeboden.

Zoeken

Menu