Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Voor het eerst sinds jaren werd het prinsenbal weer op zaterdagavond georganiseerd. Om de nieuwe prins vroeg op de bühne te laten verschijnen werden de deuren van d'n Tuutetempel om 19:11 uur geopend en vanaf het begin was deze bomvol. Voor het eerst was ook de jeugdcarnaval aanwezig.

Als een van zijn laatste taken mocht prins René d'n 1ste samen met jeugdprins Silvijn d'n 1ste de Tuutekopvlag hijsen in de vlaggenmast bij zaal Debije. Daarna werd er afscheid genomen van vijf raadsleden, Paul Jacobs, Wilbert Zanders, Tjeerd van Helden, Ruud Zanders en Leon Faesssen, Vorst Noël en de kartrekkers van het afgelopen jaar.

Voor prins René d'n 1ste en prinses Lilian, adjudanten Ben en Geert kwam er een eind aan een mooi carnavalsseizoen 2013. Nadat prins René d'n 1ste werd opgenomen in het korps van oud prinsen en vorsten, nam de nieuwe voorzitter van d'n Tuutekop Jos Peeters het woord over. Hij bedankte Vorst Noël voor zijn grote inzet als gezicht van D'n Tuutekop van de afgelopen 9 jaar voor de Hegelsomse carnaval en ver daarbuiten. Met zijn indrukwekkende speech vol emotie kreeg hij de zaal muis stil. Ook hij werd met open armen opgenomen bij het korps van oud prinsen en vorsten.

Hierna werd de nieuwe vorst gepresenteerd d.m.v. een schimmenspel door de raad van elf. Na elke keer een stukje voorgelezen te hebben door de voorzitter, viel er een raadslid af waarna uiteindelijk 1 persoon over bleef. Dit was niemand minder dan Rob Thielen de nieuwe vorst van C.v. d'n Tuutekop. Dj Gurde en de Hegelsomse liedjes zangers zorgden dat het een groot feest werd in d'n Tuutetempel.

Tegen 21.10 uur was het woord aan de raad van elf en dansmarietjes. In het eenmalig geopende "Haegelsums Wokrestaurant", kwamen diverse prominente tuute en tuutinne voorbij, waaronder chef-kok Twannie. Het was weer lachen, gieren en brullen. Aan het eind van het toneelstuk nam de nieuwe vorst Rob d'n 1ste het woord over met de proclamatie.
Na enkele hints werd de nieuwe heerser van ut Tuuteriek bekend gemaakt, prins Peter d'n 3de. Hij werd warm ontvangen door een volle Tuutetempel.

Peter Wagemans is 37 jaar oud en is getrouwd met Monique. Samen hebben ze drie kinderen, Sjors, Eef en Lonne en wonen op de Pastoor Debijestraat in Hegelsom. Hij is als algemeen directeur werkzaam bij bouwbedrijf Van Bussel 't Hout in Helmond. Hij is al jaren bestuurslid van d'n Tuutekop, waar hij de functie als vice-voorzitter bekleedt. Samen met zijn prinses Monique en adjudanten Sandor Verhaeg en Richard Verhaeg en uittrekkende groep staan zij garant voor een schitterend carnavalsseizoen 2014.

Ze houden receptie op zondag 02-02-2014 van 14:11 uur tot 16:11 uur in D'n Tuutetempel. De spreuk van Peter d'n 3de is: "Weej bauwe now gen huüs of halle, ma goan met d'n Tuutekop knallen".

Op zondag om 11:11 uur werden er eieren gegeten bij de prins waar het lekker druk en gezellig was. Het experiment om het prinsenbal op zaterdag te houden was in alle opzichten zeer geslaagd.

Zoeken

Menu