Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Nadat het afgelopen jaar de Boerenbruiloft met veel plezier door de buurtvereniging 't Heijnenkuulke was georganiseerd heeft Buurtvereniging "BV Achter d'n Bond" de eer gehad om dit feest te mogen organiseren. Onderstaande Banner, die bij de ingang van de buurt werd geplaatst, maakte meteen duidelijk dat ook deze mensen er zin in hadden.

Weej bake ut bón(d)t

De PR rond het gebeuren werd gestart met het maken van een prachtige lipdub te zien op YouTube. Daarna is er een 'versieractie' geweest waarbij de hele buurt uitliep terwijl nog niemand wist wie het Boerenpaar ging worden. Tevens werd er een Facebooksite gemaakt waar alles op gevolgd kon worden. Op zondag 2 februari werd aansluitend aan de receptie van Prins Peter d'n 3e, zijn prinses Monique, de adjudanten Richard en Sandor Verhaeg en Vorst Rob, tot nieuw Boerenbruidspaar van 't Tuuteriek in Hegelsom uitgeroepen: Rob en Evelien Fleuren-Cox.

Ook de Boerenfamilie werd bekend gemaakt op deze middag. Samen met Prins Peter, Prinses Monique en de Adjudanten Richard en Sandor Verhaeg gingen Rob en Evelien voorop tijdens de carnaval in 't Tuuteriek onder het motto:

Motto

Na de eerdere versieractie van de buurt op de zaterdag voor de Prinsreceptie, was nu ook bekend welk huis extra versierd mocht worden en in twee sessies werd dit door vele buurtgenoten enthousiast opgepakt.

Versieren van de buurt

Versieren van de buurtTijdens de seniorenmiddag, toen het Bruidspaar gezellig in d'n Tututetempel was, werd de laatste hand gelegd aan de versiering van hun huis en bij thuiskomst werden Rob & Evelien verrast door onderstaande resultaat:

Versieren van de buurt

Na reeds bij enkele andere activiteiten aanwezig te zijn geweest, was op 3 maart 2014 de grote dag voor het Boerengezelschap.

Het boerengezelschap

In de loop van de ochtend werd de Tuutetempel omgebouwd tot de Boorebond en het Boerenbruidspaar en de 'familie' waren al op tijd in de zaal om geschminkt te worden. Daarna vond nog de generale repetitie voor het toneelstuk plaats. Om de dag verder goed door te komen, werd er nog gezamenlijk genoten van een heerlijk soepje ala Marcel en lekkere broodjes die door Linda waren bereid.

Rond de klok van 15.11 vertrok de Boerenstoet vanaf het huis van Rob en Evelien op het Bakhuuske. BV Achter d'n Bond 'Makte ut in deze stoet Bónt' en de leden van de Road van 11 ware Bónt. Na terugkomst in de zaal kon er begonnen worden met het toneelstuk, waarvan de regie in handen was van Martijn Wismans. Dit toneelstuk speelde zich af in de Boorebond van dertig jaar geleden. Heijne Piet was op zoek naar voer voor zijn beesten, ook Lei Cox kwam met zijn dochter binnen en van het een komt het ander en aan het einde werden Rob en Evelien in de onecht verbonden door Burgemeester Steeghs. Om deze verbondenheid uiting te geven schoven ze bij elkaar de Tuutering, die gebracht werden door hun kinderen Marijn en Fenne, om de vinger.

Een 'lang zullen ze leven' met een 'Hiep, Hiep, Hoera' volgde hierop.

Lang zullen ze leven

Om ongeveer 16.11 uur kon werd begonnen met een goed bezochte receptie waar ceremoniemeester Leon Pouwels ervoor zorgde dat alles aan elkaar werd gepraat. Na de receptie was er voor eenieder de mogelijkheid om wat te eten. Dit jaar was er flink uitgepakt met traditioneel eten: Boerenkool met worst of een broodje knak!

's Avonds was er het gezellige boerenbal met DJ Geert Versleijen. Ook de boerefamilie liet zich niet onbetuigd en had nog een verrassing voor het Bruidspaar en wel het spel 'Boeren tegen Boerinnen' waarin alle aanwezigen erbij betrokken werden. Enkele onderdelen werden gespeeld, waarbij het eindigde met twee lange polonaises, één met Rob voorop, gevolgd door allemaal Boeren en de ander met Evelien voorop, gevolgd door allemaal Boerinnen.

Polonaise

Uiteindelijk waren er enkel winnaars in dit spel, namelijk alle aanwezigen die enthousiast mee deden.

Om 00:00 uur werd er nog iemand in de bloemetjes gezet en dit was niemand minder dan Vorst Rob, die de respectabele leeftijd van 29 jaar mocht aantikken. Hierna werd het feest voortgezet, hetgeen doorging tot in de kleine uurtjes.

Boerenbruidspaar Rob & Evelien

BV Achter d'n Bond en in het bijzonder het Bruidspaar Rob & Evelien, bedankt iedereen die zijn of haar steentje hieraan heeft bijgedragen!!!

Zoeken

Menu