Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Op 3 maart, exact drie weken na de carnaval, was er traditiegetrouw weer de fototentoonstelling. Ook dit jaar werd deze weer goed bezocht en werden er weer veel herinneringen opgehaald. Onze hoffotograaf Marcel Hakvoort had gedurende de verschillende activiteiten in totaal zo’n 2500 foto’s gemaakt. Hieruit heeft de fotocommissie een selectie gemaakt van iets meer dan 700 foto’s, die zijn afgedrukt en tentoongesteld. Twintig foto’s werden afgedrukt op een groter formaat van 13x18 cm. Naast de foto’s van Marcel Hakvoort waren er ook enkele tientallen foto’s van Jan Janssen te zien, die hij vanuit vogelperspectief van de optocht had gemaakt.
Vanaf half drie tot half zes konden de foto’s worden bezichtigd en besteld. Bijna 100 mensen namen hiervoor de moeite en bestelden samen meer dan 1000 foto’s. De grote groepsfoto was weer erg populair, net als de vele actiefoto’s van onze drie dansgardes. Ook de statiefoto’s van Prins René en prinses Lilian samen met adjudanten Ben en Geert en van het Boerenbruidspaar Ties en Saar (met de hele Boerenfamilie) waren erg gewild. Deze prachtige foto’s waren gemaakt door Stef Dekker.

Ondertussen werd in het café de DVD van de optocht doorlopend vertoond. Deze DVD was weer door Jan Coenders gefilmd en door Geert Versleijen van commentaar voorzien en was uiteraard ook weer te bestellen. Daarnaast had de hoffotograaf nog voor een extraatje gezorgd, namelijk een DVD met daarop twee live optredens van de Happy Hotdogs met hun hit ‘Hegga is de Baas’. Ook deze DVD vond gretig aftrek.

Naast de vele foto’s, werden de diverse activiteiten van de Carnavalsvereniging ook op video vastgelegd. Dit jaar werd er weer gefilmd door Sef Janssen.
Deze DVD, net als alle foto’s, zijn in handen gegeven van de Stichting Heemkunde Hegelsom, welke zorg zal dragen voor het archief van Carnavalsvereniging d’n Tuutekop.

Zoeken

Menu