Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Nadat de afgelopen jaren de Boerenbruiloft met veel plezier en succes door diverse Hegelsomse verenigingen is georganiseerd heeft de buurtvereniging Heijnenkuulke eens de eer gehad om dit feest te mogen organiseren.
Dit gebeurde onder het thema:

"Vaan ut spoar tot aan de kerk"

De PR rond het gebeuren werd gestart met een 'versieractie' waarbij de hele buurt uitliep terwijl nog niemand wist wie het Boerenpaar ging worden. Tevens werd er op de website www.heijnenkuulke.nl een kakelplats geopend en kon er gegokt worden op de Boorentoto op wie het boerenbruidspaar zou worden.

Op zondag 20 januari werd aansluitend aan de receptie van Prins René d'n 1ste uitgeroepen tot nieuwe Boerenbruidspaar van 't Tuuteriek in Hegelsom Ties en Saar (Ton en Sandra Van Rens-Prins). Ook de Boerenfamilie werd bekend gemaakt op deze middag. Samen met Prins René, Prinses Lilian en de Adjudanten Ben Kleuskens en Geert Reijnders gingen Ties en Saar voorop tijdens de carnaval in 't Tuuteriek onder het motto:

"Weej goan same fiëste, vaan ut spoar tot aan de kerk
en denke veurluûpig neet aan os werk"

Na diverse activiteiten gedaan te hebben was het op 11 februari de grote dag...

's Morgens was het Boerenpaar en gezelschap al op tijd in de zaal om geschminkt te worden. Daarna werd de generale repetitie nog gedaan voor het toneelstuk. Ook werd er nog gezamenlijk wat gegeten.

Rond de klok van 15.11 vertrok de Boerenstoet. Hier had het Heijnenkuulke er voor gekozen om de buurtgenoten vantevoren thuis op te halen. Voorop Ties en Saar met hun gevolg, daarna Prins René d'n 1ste met zijn gevolg en daarna het Jeugdboerenbruidspaar Lars en Bregje. De Boerenstoet bestond uit nostalgische tractoren met platte karren voor het Boerenbruidspaar en Prins met hun gevolgen en een huifkar voor de mensen uit de buurt.

Na terugkomst in de zaal kon er begonnen worden met het toneelstuk "Vaan ut spoar tot aan de kerk" onder leiding van Wil Craenmehr. Dit toneelstuk speelde zich af in de achtergrond van de Heijnenstraat en omgeving door de jaren heen.
In dit toneelstuk kwam het leven van Ties en Saar in vogelvlucht voorbij en hoe ze elkaar gevonden hebben. Dat Bertha van Helden daar een grote rol in gespeeld heeft was voor iedereen een verassing.... Aan het einde werden Ties en Saar in de onecht verbonden door middel van de zegen en een paar henneringen.
Om ongeveer 16.11 kon er dus begonnen worden met een goed bezochte receptie waar liedjes gezongen werden en veel handjes geschud. Ceremoniemeester Wil Craenmehr heeft er voor zorg gedragen dat alles netjes aan elkaar werd gepraat.

Na de receptie was er voor eenieder de mogelijkheid om wat te eten. Voor iedereen was er de keuze uit Erwtensoep, Broodje Knak en pannekoeken. 's Avonds was er het gezellige boerenbal met nog wat live optredens van jeugdig talent. De nummers 1 en 2 van het jeugdliedjes matinee waren present. Ook de boerefamilie liet zich niet onbetuigd. Wat later werd nog de uitslag van de boorentoto gepresenteerd.
DJ Baer had de zaal goed opgewarmd zodat de avond spetterend werd voortgezet. Deze ging nog door tot in de kleine uurtjes.

Na een slotwoord van het comite en Ties en Saar waar nog wat mensen bedankt werden kunnen we terug kijken op een geweldig feest!

CV d'n Tuutekop wil iedereen bedanken die zijn of haar steentje heeft bijgedragen!!!

Zoeken

Menu