Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Zondag 25 januari vond in een goed gevulde Tuutetempel de receptie plaats van Prins Ruud den Iërste, Prinses Mieke en hun beide adjudanten René en Leon.

Een mooie serenade van muziekvereniging St. Hubertus opende de receptie, waarin onze prins Ruud liet zien dat er naast kracht, hij gaat immers "iezer met hând braeke deze vastenaovend", ook erg veel gevoel en souplesse in zijn handen zit, gezien zijn mooie noten uit de trompet en zijn behendigheid met het bonen binden. Ceremoniemeester Hay Arts bracht iedereen volledig op de hoogte over wie de prins en prinses, hun adjudanten, de vorst en onze voorzitter kwamen feliciteren.

Hierna was het tijd voor het Boerenbruidspaar van 2014, Rob & Evelien, om afscheid te nemen. Door te wapperen met bonte zakdoeken werden ze toe gezwaaid door hun buurtgenoten en opgenomen in de zaal. Nadat Jong Nederland met hun lied de aandacht vroeg voor de Bayerische Bauernhochzeit van 16 februari, werden de drie winnende nummers van het Liedjesmatinee van dit carnavalsseizoen door de artiesten ten gehore gebracht.

Nadat geluidsman Hans Nillesen nog enkele nummers had gedraaid, waren de raad van elf en dansmarietjes klaar om hun toneelstuk "Ha Hajje Wâh" op te voeren, waaruit op het einde het Boerenbruidspaar van dit jaar tevoorschijn zou komen. Met dit fantastische toneelstuk, waarin verschillende Hegelsommers en ook andere beroemdheden NS-station Hegelsom passeerden, werden de aanwezigen van begin tot eind geboeid. Als afsluiting van dit toneelstuk werden Frederich en Josie (Freek Linders en Jeanine Kellenaers) gepresenteerd als Boerenbruidspaar 2015.

Samen met de boerenfamilie en alle aanwezigen werd, onder de muzikale inbreng van DJ Bèr, vervolgens nog een prachtig feest gevierd. Ook Jeugdprins Michiel met zijn gevolg, Prins Ruud met zijn gevolg en zelfs collega-prins en Ruud's kameraad Rick gingen voorop in de 'strijd'. Na het eieren eten bij Josie thuis was de weg voor velen makkelijk te vinden naar de keet, waar het tot in de kleine uurtjes gezellig was.

Zoeken

Menu