Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

2015-RuudIAfgelopen zaterdag werd tijdens het Prinsenbal Ruud I uitgeroepen tot nieuwe prins van het Tuuteriek. Ruud I, die ook bekend staat onder de naam Ruud Zanders, wordt bijgestaan door zijn prinses Mieke Joosten en adjudanten René Saris en Leon Faessen.

Prinsenbal2015-5

De avond begon met een welkomstwoord van voorzitter Jos Peeters. Hierin kondigde hij aan dat er een nieuwe vlaginstructie geldt, die in de aanloop naar carnaval Hegelsom een kleurig aangezicht geeft. Meer informatie hierover is hier terug te vinden. Onder het zingen van het 'Haegelsum, mien durpke', werd de carnavalsvlag door prins Peter III en jeugdprins Jor I en onder het toeziend oog van de Raad van 11, Dansmarietjes, Vorst, het Oud-prinsen/vorsten-korps en enkele geïnteresseerden, in de top van de vlaggenmast gehesen. Hiermee was de officiële start van het carnavalsseizoen een feit.

Het programma ging in de Tuutetempel (zaal Debije) verder met een optreden van de Minioren Dansgarde. Met een spetterende dans wisten zij de aandacht van het publiek al gelijk vanaf het begin te trekken. Na afloop van hun optreden ontvingen ze dan ook een groot applaus van de inmiddels volgestroomde zaal.

Wat volgde was het aftreden van prins Peter III. Hij trad af, zoals hij gedurende het hele vorige seizoen de carnaval had beleefd: met een grote dosis humor. Na een 'kort' dankwoordje waarbij hij wederom de zaal tot lachen wist te brengen, werden hem zijn veren afgepakt en trok hij zich korte tijd terug om zich om te kleden in zijn nieuwe outfit. Tijdens een korte ceremonie werd hij opgenomen in het korps van oud-prinsen en oud-vorsten.

clipart scooby-doo animaatjes-18Zoals gebruikelijk hadden de Raad van 11 en Dansmarietjes een toneelstuk voorbereid om het uitkomen van de nieuwe prins aan te kondigen. Het toneelstuk was een persiflage op Scooby Doo. De hoofdrolspelers waren op jacht naar diverse duistere figuren die in de Tuutetempel waren gesignaleerd, zoals de Phantom en Dracula.

uitkomenPrins2015-2Na afloop van het komische toneelstuk werd de proclamatie voorgelezen door vorst Rob en werd Ruud Zanders uiteindelijk benoemd tot prins Ruud I, oppertuut van het Tuuteriek. Het aanwezige publiek verwelkomde de nieuwe prins met een oorverdovend applaus. Ook oud-prins Peter III was zichtbaar heel blij met zijn opvolger.

Ruud is 34 jaar oud en heeft samen met zijn prinses Mieke Joosten 2 kinderen: Jan (6) en Nina (3). Samen met adjudanten René Saris en Leon Faessen zijn zij de kartrekkers tijdens de Hegelsomse carnaval. Ruud werkt bij Jabro Tools in Lottum als product range manager. Hij heeft als hobby's fietsen (mountainbike en racefiets), op vakantie gaan, uitgaan en vissen. Het motto waarmee prins Ruud de carnaval in gaat is: Deze vastenoavend breake weej iezer met hand en springe in d'n Tuutetempel' saame oet d'n band'.uitkomenPrins2015-1

De avond werd verder nog opgeluisterd met een magisch optreden van de Junioren Dansgarde en de winnende liedjes van het afgelopen Liedjesmatinee.

Alles werd muzikaal begeleid door DJ Stijn.

Het feest ging door tot in de vroege uurtjes.

Zoeken

Menu