Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Liedjesmatinee 2014-1Tijdens het Liedjesmatinee zijn Noël Knops en Twan van de Rijdt als winnaar gekozen door de vakjury. Met het liedje Hennevêl wisten ze, na jarenlange afwezigheid, de concurrentie achter zich te laten. Bij de jeugd waren het de Wilde Tuutinne, die net als vorig jaar, met de eerste prijs aan de haal gingen.

Het was een goed bezet veld van zangers en zangeressen, uitkomend in 2 klasses: de volwassenen en de jeugd. Er waren artiesten die al vele jaren op rij mee hebben gedaan, een aantal nieuwe gezichten en dus ook 'allang niets meer van gehoord'-artiesten.

Elk liedje werd één keer volledig gezongen door de artiesten. Vervolgens volgden de refreinen van de liedjes nog eens.

Voorzitter van de vakjury: Math CraenmehrIn de pauze werd het publiek verrast door een bliksemoptreden van Jong Nederland Hegelsom, die dit jaar de organisatie van de Boerenbruiloft in handen heeft. Gekleed in Beierse Boerenkleding zongen zij een nummer om de Boerenbruiloft bij de mensen onder de aandacht te brengen.

Tijdens het juryberaad, die dit jaar bestond uit Math Craenmehr, Rob Geurts, Angelique Hesen en oud-prins René I, werd het publiek vermaakt door een optreden van Neppie Kraft, met onder andere liedjes van de (bijna) naamgenoot. Ondertussen kon het aanwezige publiek hun stem uitbrengen. Het oordeel van het publiek én het oordeel van de vakjury bepaalde uiteindelijk de einduitslag. Deze was als volgt:

1. Hennevêl (Twan van de Rijdt en Noël Knops)
2. Waat Vingde Geej (Bonnie en Susan Knops)
3. Prachtig Pekske (Valse Henne)
4. De Kameleon (De Buishazen)
5. Welke Daag (Kakelende Kiepen)
6. Carnavalsloch (Happy Hotdogs)
7. Drupke van Willum (WAM)
8. Jông en Kwiek (De Heijno's)

Bij de jeugdcategorie was de uitslag als volgt:

1. Dit Joar Is Gans Vaan Os (Wilde Tuutinne)
2. Ik Wet Meej Genne Raod (Eigenwieze Kuukes)
2. Cowboys (Silke Knops en Nick van de Munckhof)
2. Weej Twiej (De Tinie'z)

Onder groot applaus overhandigde prins Peter III de prijzen aan de prijswinnaars.

Een bijzondere noot aan het Liedjesmatinee was het initiatief van de Valse Henne. Zij hebben hun liedje laten schrijven door Joep van Wegberg. Als tegenprestatie voor de tekst wilde hij dat de Valse Henne de stichting Villa Joep onder de aandacht bracht, welke zich inzet voor neuroblastoom kinderkanker. Na afloop van de uitslag zijn de zangeressen met de pet rond gegaan en wisten € 120,88 op te halen bij de nog aanwezige bezoekers.

De organisatie wil iedereen, die aan de totstandkoming en de uitvoering van het Liedjesmatinee heeft bijgedragen, bedanken.

Liedjesmatinee 2014-1-2

Zoeken

Menu