Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Bayerische Bauernhochzeit op 16 februari 2015Bauerische Bauernhochzeit

Nadat het afgelopen jaar de Boerenbruiloft met veel plezier door de buurtvereniging "BV Achter d'n Bond" was georganiseerd heeft Jong Nederland Hegelsom de eer gehad om dit jaar het feest te mogen organiseren.

Op het terrein van de voormalige Boerenbond werd een meiboom geplaatst, waarbij ook een prachtig spandoek met de banner van de Bayerische Bauernhochzeit te bewonderen was.
Hiermee maakte het nieuwe gezelschap duidelijk dat ze er veel zin in hadden.

bb2015-2Op zondag 25 januari werd tot nieuw Boerenbruidspaar van 't Tuuteriek in Hegelsom uitgeroepen: Frederich und Josie, oftewel Freek Linders en Jeanine Kellenaers!

Ze gingen voorop tijdens de carnaval in 't Tuuteriek onder het motto:
"Carnaval in 't teiken vaan Duitse lol en plezeer, fiëst met os mej en preuf vaan die geweldige sfeer"

Na reeds bij enkele andere activiteiten aanwezig te zijn geweest, was op 16 februari 2015 de grote dag voor het Boerengezelschap.

Rond de klok van 15.11 vertrok de Boerenstoet vanaf de Tuutetempel. De meiboom moest mee worden gesleurd door de leden van de raad van elf. Na terugkomst in de zaal kon er begonnen worden met het toneelstuk, waarvan de regie voornamelijk in handen was van Frank van der Sterren. Dit toneelstuk speelde zich af in het Bayerische landschap.

Bedankt!

Om ongeveer 16.11 uur werd begonnen met een goed bezochte receptie waar daarna voor eenieder de mogelijkheid was om lekker wat te eten. Dit jaar was er flink uitgepakt met traditioneel Duits eten. De Deutsche Wursten vonden gretig aftrek onder de aanwezigen.

Na het eten begon het feest goed los te barsten. Het was een heel mooi gezicht om iedereen in de Lederhosen en Dirndlkliëdjes te zien hossen en springen! Het feest ging door tot in de late uurtjes.

We willen Jong Nederland Hegelsom en in het bijzonder het Bruidspaar Jeanine en Freek, en verder iedereen bedanken die zijn of haar steentje hieraan heeft bijgedragen!!!

Zoeken

Menu