Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Seizoen 2012-2013

Ledenaantal: 151 leden, waarvan 41 jeugdleden.
De dansgardes van CV d'n Tuutekop en Stichting Jeugdcarnaval werden samengevoegd om de danseressen nog beter te kunnen begeleiden.
Liedjesmatinee: 12 nieuwe liedjes, waarvan 4 in de jeugdcategorie. Het Kakelkoër legde beslag op de eerste plaats met het lied "De Tuuteköp" met tekst en muziek van Jos Hoebers. Het Kakelkoër werd gevormd door Jacqueline Saris, Mirjam Hesen, Truus van Rens, Henriette Wilbers, Mieke van Rens, Helmie Brouwer, Gert Peeters, Diana Coppus, Twan Joosten, Lowie Adriaans en Jack Cuijpers. In de jeugdcategorie ging het goud naar Jamie Hesen en Silke van der Sterren, die het door Linda Zanders geschreven en gecomponeerde nummer "Kiek ós heej nou 's stoan" vertolkten.
Prinsenbal: Met liefst vijf nieuwe raadsleden en nieuwe dansmarietjes wist de uittrekkende groep na de nodige draadjes te verbinden de juiste zender op het glasvezelnetwerk te krijgen, zodat vorst Noël aan de proclamatie kon beginnen. Hiermee werd prins René Clausen aan het tuuteriek gepresenteerd samen met prinses Lilian en adjudanten Ben Kleuskens en Geert Reijnders.
Prinsenreceptie/uitkomen boerenbruidspaar: Toen de receptie ten einde was kon begonnen worden aan het toneelstuk "tussen Kiep en Kitsch", waarbij diverse Hegelsomse antiquiteiten en prullaria de revue passeerden. Dit leidde uiteindelijk tot het nieuwe boerenbruidspaar Ties en Saar, oftewel Ton en Sandra van Rens. De organisatie werd verzorgd door buurtvereniging "Ut Heijnenkuulke".
Zittingsavonden: Beide avonden werd weer volop genoten. Ondermeer van het de avond tevoren tot winnaar van het LVK uitgeroepen "La Bamba".
Seniorenmiddag: Ook op deze zitting spatte het plezier van de gezichten van de bezoekers.
Orde van Verdiensten: Deze werd gedurende de seniorenmiddag uitgereikt aan Henk van Dooren welke behalve als oud-prins en oud-voorzitter van de carnavalsvereniging nog vele werkzaamheden voor Hegelsom verricht heeft.
Themabal: Het kostte wat extra werk om het zover te laten komen, maar het optreden van de voornamelijk Hegelsomse Carnavalsband.nl was al die moeite zeker waard met als thema "enne kleurrieke aovund".
Boerenbruiloft: Het enthousiasme dat de organisatie en de boerenfamilie het hele seizoen ten toon spreidde was er uiteraard ook op deze maandag, zodat een mooi feest onontkoombaar was.
Optocht: Naast het uitstekende weer was een voorzichtige stijging van het aantal deelnemers een mooie beloning voor de arbeid die in dit festijn gestoken wordt.

Zoeken

Menu