Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Seizoen 2011-2012

Ledenaantal: 118 personen, waarvan 15 jeugdleden.
Liedjesmatinee: 12 nieuwe liedjes, waarvan 4 in de jeugdcategorie. Drie-vrouws-formatie WAM ging met de hoofdprijs aan de haal. Zang en tekst van het nummer "tuute Truuj en boene Lei" waren verzorgd door Wendy Verheijen, Annelies Manders en Marieke Claessens. De muziek was uitgedokterd door Geert Geurts. Bij de jeugd won "Weej doon alles same", vertolkt door Imke Claussen, Laura Oomen, Mitchell Cuppen en Niels Keijsers met tekst en muziek van Linda Zanders.
Prinsenbal: Voor het eerst werd ter opening van de carnavalsperiode de vlag gehesen voor de tuutetempel. De bekende kindervrienden Dassie en Abriaan kregen een mysterieuze brief onder ogen en wisten deze proclamatie uiteindelijk bij vorst Noël te krijgen. Zo kon deze prins Sandor d'n Iërste (Verhaeg) uitroepen, welke samen met prinses Marloes en adjudanten Patrick van Houtum en Peter Wagemans voorop mocht gaan in het feestgedruis.
Prinsenreceptie/uitkomen boerenbruidspaar: Na de druk bezochte receptie van de prins was de Glaze Hennekuuj neergestreken in het tuuteriek. Ondersteund met de nodige smsjes werd met deze Glazen Huis actie voldoende geld opgehaald om het nieuwe boerenbruidspaar uit te kunnen roepen: Tinus en Grada, oftewel Martin en Gert Peeters. De stichting "Lol en Gein" had dit jaar de organisatie in handen.
Zittingsavonden: Op beide zittingsavonden werd het weer een echt Hegelsoms feest in een goed gevulde zaal.
Seniorenzitting: Ook deze middag voor de meer ervaren carnavalisten was wederom geslaagd.
Orde van Verdiensten: Bij hoge uitzondering werd tijdens de prinsenreceptie de 'Vergulde Orde van Verdiensten' uitgereikt en wel aan Jan Kurver, bekend als oud-directeur van de basisschool, lid van de zangvereniging en nog altijd zeer actief bij de parochieraad.
Themabal: Op het thema "Bal Masque" trad de Oenoemoeloeke Vief aan voor hun allerlaatste optreden, wat uiteraard in stijl diende te gebeuren.
Boerenbruiloft: De boerenbruiloft werd uitbundig gevierd en met zoveel zangkwaliteit in het boerengezelschap en de oudste zoon als jeugdprins was dat natuurlijk geen verrassing.
Optocht: Ook ditmaal werden de toeschouwers weer getrakteerd op een prachtig gekleurde stoet en een braaf schijnend zonnetje.

Zoeken

Menu