Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Seizoen 2009-2010

Ledenaantal: 114 personen, waarvan 13 jeugdleden.
Liedjesmatinee: Mede door de toevoeging van een jeugdcategorie was er sprake van een geslaagd feest met in totaal 11 liedjes. In de jeugdcategorie won "De kwieke", gezongen door VC It's gonna be a MeKKie (Chantal Gielen, Bo Cuppen, Britt Verheijen, Elise Dekker, Nicole Schobers, Lieke van Stiphout, Renée Cuenen, Mendy van Ooijen en Jeanine Kellenaers). De tekst was van Cor Kuipers en de muziek van Thijs Kleeven. De eerste prijs bij de volwassenen werd gewonnen door Alex Janssen en René Willems met het nummer "Halve zoal", waar zij ook de muziek voor maakten bij een tekst van Emiel Zanders.
Prinsenbal: Met een nieuw raadslid kwam de uittrekkende groep in het sprookjesbos terecht. Roodkapje wist met de nodige hulp en tegenwerkingen de proclamatie naar vorst Noël te brengen. Deze mocht de zaal voorstellen aan prins John d'n Derde (Geerarts), prinses Angelique en adjudanten Johan Geerarts en William Verdellen.
Prinsenreceptie/uitkomen boerenbruidspaar: Na de wederom goed bezochte receptie ging men in de huiskamer van "Samson en Gert" op zoek naar een geschikte muzikant voor het bruiloftsfeest van Gert en zijn geliefde Marlijneke. De vorst die op bezoek kwam nam het stel mee om boerenbruidspaar te worden in ut Tuuteriek. Hans en Jacqueline Nillesen oftewel Hennes en Liene werden als nieuwe boerenbruidspaar 2010 uitgeroepen samen met de hele boerenfamilie van Jong Nederland.
Zittingsavonden: Twee prima avonden wisten dit seizoen op te fleuren. Helaas kon er geen hofkapel bestaande uit Hegelsomse muzikanten ten tonele gebracht worden, maar over de vervangers uit Ysselsteijn was iedereen tevreden.
Seniorenzitting: Sneeuw was geruimd om de zaal goed bereikbaar te houden en eenmaal knus binnen vond niemand het erg dat deze mooie middag ies langer duurde dan gepland.
Orde van Verdiensten: Piet Hermans werd tijdens de seniorenmiddag in het zonnetje gezet wegens zijn vele werk voor volleybalvereniging HVC.
Themabal: Het "Multi-Culti" thema zorgde voor een kleurrijk gevulde zaal. Onder het optreden van Rex Dildo werd de feestelijke stemming nog verder verhoogd aangezien de prins jarig was op carnavalszondag.
Boerenbruiloft: In Ierse en Schotse sferen werden Hennes en Liene het middelpunt van de feestvreugde. Zelfs de prins en zijn complete raad van elf kregen van de organisatie een kilt aangetrokken.
Optocht: Met om en nabij de vijfentwintig deelnemers trok een mooie parade door de Hegelsomse straten.

Zoeken

Menu