Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Seizoen 2007-2008

Ledenaantal: 130 personen, waarvan 21 jeugdleden.
In januari 2008 werd een cd van erg hoge kwaliteit verkocht. Het vele werk bleek niet voor niets, want de verkoop verliep goed. Behalve de nummers uit de afgelopen jaren was ook de "beste tuuteschlager aller tieje" op de cd te vinden.
In november 2007 werd het 44 jarig bestaan gevierd in zaal Debije. Ter inluiding werd begin november een 104 pagina's tellend jubileumboek uitgebracht. Dit met vele foto's opgeluisterde naslagwerk was eveneens van een kwaliteit waar de vereniging trots op mag zijn getuige de vele complimenten. Uiteraard werd in het boek ook aandacht besteed aan de festiviteiten. Het programma was als volgt:
Prinsenbal
Seniorenmiddag
Liedjesmatinee met verkiezing "beste tuuteschlager aller tieje"
Verrassingsavond
Prinsen- en jubileumreceptie/uitkomen boerenbruidspaar
Een aparte Heilige mis werd niet gehouden, wel werd tijdens de reguliere eucharistie viering kort stil gestaan bij het jubileum van de carnavalsvereniging.
Prinsenbal: Op zondag de elfde van de elfde begonnen de jubileumactiviteiten. Nadat prins Chris tot Alde Knoepert benoemd was, gaven zowel de junioren- als de seniorendansgarde een prachtige showdans. Even later werd het podium omgebouwd in een Multifunctioneel Medisch Centrum alwaar een uiterst vakkundige dokter diverse kwaaltjes wist te verhelpen en tussendoor een vrouw geleidelijk om wist te bouwen in de kersverse prins Peter Kellenaers. Samen met prinses Miranda en adjudanten Jac Zanders en Martin Peeters mocht hij voorop in het jubileumseizoen.
Seniorenmiddag: Deze middag was wederom tot de laatste plek toe bezet. Op het podium werd groots uitgepakt met ondermeer buuttereedner Pierre Cnoops en zangduo Thei en Marij.
Liedjesmatinee: Een gezellig drukke zaal kreeg maar liefst tien liedjes van hoge kwaliteit voorgeschoteld. Met nipt verschil wisten John Kluskens en Henk Peeters met 'Hoe alder hoe gekker' de titel binnen te halen. Tekst en muziek zijn ontsproten aan Roel Backus. Vervolgens verzorgde Limburgs kleinste grootheid Beppie Kraft een optreden. Alsof dit nog niet voldoende was werd aansluitend de verkiezing van Beste Tuuteschlager van de afgelopen vierenveertig jaar gehouden. Ieder in Hegelsom woonachtig gezin kon stemmen op de nummers van hun voorkeur, waarvan fragmenten waren te beluisteren op internet. De top drie werd ten gehore gebracht en vervolgens werd bekend gemaakt dat het lied 'Zeg ziede meej nou al vergeate?' van Geert Josten en Ria Geurts met tekst en muziek eveneens van Geert de meeste stemmen binnen gehaald te had.
Verrassingsavond: Het langzaam maar zeker toestromende publiek werd opgewarmd door de band Cosy '67 welke hits speelde van de laatste veertig (of toch vierenveertig?) jaar. Tegen elven voerde een voormalige groep raadsleden als verrassing een groot deel van Circus Boets, een van de memorabele toneelstukken uit de tuutegeschiedenis, ten tonele. Ter afsluiting mocht de feestband Oenoemoeloeke Vief de zaal plat spelen. Hierin slaagde zij zeker, vooral toen, ook tot verrassing van de organisatie, met ZZTom als gastzangers 'Niemand wint van Hegelsom' ten gehore gebracht werd.
Prinsen- en jubileumreceptie/uitkomen boerenbruidspaar: Velen kwamen prins Peter en de door het bestuur vertegenwoordigde vereniging fêteren waardoor de receptie een uurtje uitliep. Met pijn in het hart namen Lex en Greet afscheid van hun functie als boerenbruidspaar. In de daarop volgende film werden enkele inboorlingen wegwijs gemaakt in Horst aan de Maas. Uit de proclamatie kwamen Tom Peelen en Kristel Hendriks, oftewel Teng en Kit, als nieuw paar tevoorschijn gesteund door hun gehele boerenfamilie. In het jubileumseizoen organiseerde cv d'n tuutekop de boerenbruiloft.
Zittingsavonden: In januari werden wederom drie zittingsavonden gehouden. Ook hier werd in het kader van het jubileum een iets uitgebreider programma op de bühne gebracht. Het mag derhalve geen verrassing zijn dat het publiek zich goed wist te vermaken.
Orde van Verdiensten: Tijdens de seniorenmiddag kreeg oudgediende en met name muzikaal actieve Lei Hermans de 'Vergulde Orde van Verdiensten'. Een dag later eindigde een van zijn liedjes als derde Tuuteschlager aller tijden. Tijdens de jubileumreceptie werd de allereerste 'Verzilverde Orde van Verdiensten' uitgereikt aan Theo Willems, die op dit moment voorzitter was, maar in vele jaren reeds vele functies uitgevoerd heeft en eerder al de 'Vergulde Haan' ontving.
Themabal: Het wilde westen kwam geheel tot leven gedurende deze avond. Met het verloop van de tijd wisten steeds meer mensen de indentiteit van de mystery guest te achterhalen. W-Dreej maakte met hun optreden het geslaagde feest compleet.
Boerenbruiloft: Na de stoet liet het jeugdige gezelschap een prachtig stuk zien waarbij slechts een enkeling zijn lach in kon houden. Na vele fragmenten van verbasterde televisieprogramma's werden Kit en Teng in de onecht verbonden. Op verzoek van de familie duurde het feest enkele uren langer dan gepland, als tegenprestatie hielpen zij bij de poetswerkzaamheden.
Optocht: Bijna dertig wagens, groepen, loslopende gekken en duo's trokken door de straten van Hegelsom.

Zoeken

Menu