Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Seizoen 2005-2006

Ledenaantal: 110 personen, waaronder jeugdleden.
De carnavalskrant wordt in een professioneler jasje gegoten en omgedoopt tot "kakelkrant".
De tent waarin een aantal carnavalsactiviteiten waren ondergebracht wordt niet meer geplaatst. Andere locaties zijn beschikbaar en zowel organisatorisch als financieel betere opties.
Liedjesmatinee: Liefst negen liedjes namen deel aan deze gezellige middag. Na het tellen van de stemmen en de beraadslagingen van de jury kwam "Aan alles keumt en ent", gezongen door Noël Knops en Twan van de Rijdt, als winnaar uit de bus.
Prinsenbal: Naast de prins en prinses werd ook van zes raadsleden afscheid genomen. De nieuwe leden mochten zich, vermomd als bekende Nederlanders en Hegelsommers, direct bewijzen tegenover de jury van "Idols". Na deze spannende strijd verscheen de nieuwe oppertuut. Prins Jac (van Ooijen), prinses Truus en adjudanten Theo Derks en John Kellenaers wachtte een warm onthaal in de zaal.
Prinsenreceptie/uitkomen boerenbruidspaar: Na een geslaagde receptie werd afscheid genomen van boor Wullem en Jonkvrouwe Jaqulina. Op het witte doek werd vervolgens "Vrouw zoekt boer" vertoont. Grad en Anna (Geert en Annita Mooren) mochten zich het nieuwe boerenbruidspaar noemen namens de carnavalsvereniging. Zowel het paar als de gehele familie brachten in traditioneel alderwetse kledij de carnaval door.
Zittingsavonden: Zowel artiesten als publiek beleefden drie prachtige avonden.
Seniorenzitting: Zoals gewoonlijk waren de kaartjes in een zucht verkocht. Jong of oud, tuuten zijn er als de kippen bij als er gefeest mag worden.
Orde van Verdiensten: Voor de vele arbeid die Wim Keijsers verricht heeft in het Hegelsomse dorpsleven kreeg hij deze onderscheiding toe bedeeld.
Themabal: Er was eens een tuutetempel. Nu gelukkig nog steeds, maar deze zaterdag puilde deze uit van de sprookjesfiguren. Waaronder natuurlijk een goed vermomde mysteryguest. Behalve de klassiekers uit de tijd van de gebroeders Grimm waren ook enkele zelf bedachte sprookjes uitgewerkt. Het optreden van Oh Jeij was gelukkig geen fabeltje.
Boerenbruiloft: De hand van Anna scheen erg populair te zijn onder de Hegelsomse vrijgezellen. Grad moest menig concurrent van zich afslaan alvorens het paar in d'n onecht verbonden kon worden. Ondanks dat het hoofd van de organisatie wegens een operatie ontbrak verliep het aansluitende feest zonder problemen.
Optocht: Liefst zevenendertig wagens, groepen en loslopende gekken bevolkten de straten van Hegelsom. Een korte sneeuwbui probeerde hen nog te demoraliseren, maar wist het enthousiasme niet te blussen.

Zoeken

Menu