Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Seizoen 2004-2005

Ledenaantal: 109 personen, waaronder jeugdleden.
Er werd een cd uitgebracht met de recente carnavalskrakers uit het tuuteriek. De verkoop verliet prima.
Verder was de tuutekop aan de beurt om de sleuteloverdracht op carnavalszondag te organiseren. Met de nadruk op het muzikaal talent van ons dorp werd dit een uitstekend geslaagde ochtend.
Liedjesmatinee: Voor het eerst op zondagmiddag. De hoeveelheid bezoekers was hierdoor inderdaad groter. In de pauze was er een optreden van buuttereedner Chrit Driessen. Toen de jury zich afzonderde om te beraadslagen verscheen ook Ferry van Litzenburg ten tonele. Het belangrijkste waren echter de negen liedjes die streden om de hoogste eer. "De road vaan elluf" trok aan het langste eind. Geert Josten, Henk Peeters en John Kluskens zongen deze hit.
Prinsenbal: Al op twee januari trad prins Geert af in een gezellige, goed gevulde tuutetempel. Als laatste plichtpleging mocht hij de nieuwe bühne presenteren. Behalve de prins besloot ook vorst Frank dat het tijd was om op zijn lauweren te gaan rusten. Hij kende in vorst Noël (Knops) zijn opvolger. Vervolgens beleefde men de jaarwisseling nogmaals met de raad van elf en de dansmarietjes. Prins Leo (Everaerts) werd uitgeroepen. Tijdens de carnaval zouden hij en prinses Els geflankeerd worden door adjudanten Rob Fleuren en Hans Kluskens.
Prinsenreceptie/uitkomen boerenbruidspaar: Zondag 16 Januari was de receptie van prins Lei d'n Verde, prinses Els, de adjudanten Hans en Rob en vorst Noël. Het was een gezellige en drukke receptie. Vele mensen waren naar de tuutetempel gekomen om het prinselijk paar te komen feliciteren. Na de receptie werd er afscheid genomen van het oude boerenbruidspaar Henry Lucien en Gondolien. Nadat de winnende schlagers ten gehore gebracht waren gebracht, volgde het toneelstuk over de grootste Hegelsommer allertijden dat werd voorgedragen door de raad van 11 en de dansmarietjes. Nadat ze de nominaties van de grootste Hegelsommer hadden laten zien kwamen uiteindelijk Math en Mien Custers uit de bus als de "grootste Hegelsommer allertijden". Dit kwam goed uit want in Hegelsom hadden ze nog een boerenbruidspaar nodig. Nadat vorst Noël de proclamatie had voorgelezen kwam echter het echte boerenbruidspaar tevoorschijn: Boer Wullem en Jonkvrouwe Jaqulina (Wil Craenmehr en Jaqueline Craenmehr). Een prachtig boerenpaar met familie in Middeleeuwse kleding. Nadat het boerenpaar geïnstalleerd was, ging het feest nog enkele uurtjes door. Al met al dus een geslaagde receptie en uitkomen van het boerenbruidspaar.
Zittingsavonden: Wederom drie succesvolle avonden. Dat de organisatie nog altijd goede keuzes weet te maken bleek weer toen Trio Ôngeplök af moest zeggen. Zij werden gehuld wegens hun overwinning op het LVK.
Seniorenzitting: Al voor de aankondiging in de echo waren alle kaarten uitverkocht. De verkoop voor deze zitting wordt zowel binnen als buiten het tuuteriek nauwlettend in de gaten gehouden.
Orde van Verdiensten: Joop Mittelmeijer en Jos Keijsers (Juupke d'n dreumel) waren zeer vereerd met het ontvangen van deze onderscheiding.
Themabal: Het thema "Alderwets" wist erg veel mensen te inspireren. De mysteryguest speelde zijn rol met bijzonder veel toewijding. Tijdens het optreden van zangduo Marcel en Leo ging het feest helemaal los.
Boerenbruiloft: Jong Nederland had erg zijn best gedaan om Wullum en Jacqulina in het zonnetje te zetten. Hoewel het in de middeleeuwen weinig voorkwam konden boer en jonkvrouw toch in d'n onecht verbonden worden. Na de druk bezochte receptie bleef het nog lange tijd onrustig in de tuutetempel.
Optocht: De 34 deelnemers wisten zich wederom verwarmt door een voorjaarszonnetje. Een optocht die het bekijken zeer zeker waard was.

Zoeken

Menu