Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Seizoen 2000-2001

Ledenaantal: 118 personen, waarvan 20 jeugdleden.
Voor het eerst in de geschiedenis van de tuutekop behaalde één van haar liedjes een finaleplaats op het LVK. DubbelOp werd met "Ut menke met dun hamer" knap vierde.
Het plan om een website voor de vereniging te maken neemt concrete vormen aan. De site www.tuutekop.nl verschijnt online.
Liedjesavond: Het in ruime getale aanwezige publiek begroette acht nieuwe liedjes. "Dans met meej" kwam als beste uit de bus. Zowel tekst, muziek als zang was van Geert Josten. Bij de evaluatie was ditmaal ook een afvaardiging van de jury present, wat door de deelnemers als zeer positief werd ervaren.
Prinsenbal: Na het aftreden van prins Hans ging het doek open voor de Muppetshow. De creaturen van Jim Hensson haalden ontelbare fratsen uit, maar aan het eind verscheen dan toch prins Jos (Verheijen) ten tonele.
Prinsenreceptie/uitkomen boerenbruidspaar: Prins Jos, prinses Wilma en adjudanten Ben Bouten en Wil Craenmehr mochten menig handje schudden alvorens de tuutetempel een ware transformatie onderging. Na het aftreden van Handrie en Marie bleek Circus Boetz neergestreken in het tuuteriek. Hun spectaculaire show werd afgesloten met een heuse menselijke kanonskogel, die wonder boven wonder levend achterin de zaal belandde. Met de proclamatie werden Bear en Marie (Robert en Marieke Claessens) uitgeroepen tot het nieuwe boerenbruidspaar.
Zittingsavond: Drie zittingsavonden vonden plaats. De methode van verkoop is ook aangepast. Kaartverkoop en reservering van stoel werden losgekoppeld. Alle avonden raakten zo goed als uitverkocht en geen enkele avond was het publiek in staat rustig op de stoel te blijven zitten.
Seniorenzitting: Voor de eerste maal was ook bij deze activiteit de zaal compleet uitverkocht. Het programma zat boordevol met voornamelijk Hegelsomse artiesten.
Orde van Verdiensten: Voor het vele werk in de gemeenschap kreeg Hay Linders tijdens de seniorenmiddag deze onderscheiding uitgereikt.
Boerenbruiloft: Deze eerste bruiloft die in handen was van Jong Nederland was zeer geslaagd. Als nieuwe vereniging brachten zij veel nieuwe ideeën met zich mee. Het enthousiasme van de leden verhoogde de feeststemming in de zaal zeker.
Optocht: Voor het eerst werd onze schitterende optocht uitgezonden door TV Reindonk. De achtendertig deelnemers genoten zichtbaar,evenals het publiek. Niet alleen van de stoet, maar ook van het prima weer.

Zoeken

Menu