Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Seizoen 1999-2000

Ledenaantal: 103 personen, waarvan 9 jeugdleden. Het begrip jeugdlid werd ingevoerd voor de dansmarietjes en leden van de dansgroep. Liefst drie nieuwe bestuursleden werden toegevoegd, waaronder een nieuwe penningmeester. Deze vacature was het voorgaande seizoen open gebleven. Tevens werd een aantal nieuwe raadsleden als lid verwelkomt.
Liedjesavond: Ondanks de zwangerschap van het hoofd van de organisatie verliep alles keurig. Ook de zwangerschap trouwens. Zes liederen werden ten gehore gebracht. Het lied "Geluk", gezongen door Jos Peeters en Monica Lenssen, sleepte de hoofdprijs binnen. De tekst en muziek werden geschreven door Jos Peeters.
Prinsenbal: Bijzonder veel publiek was komen opdagen om prins Bart en prinses Gemma alsmede hun beide adjudanten uit te zwaaien. In een creatief hoogstandje wist Robin Hood met hulp van onder meer de twee meter lange Little John en een levende stormram zijn grote liefde Mary Ann uit handen van de Zwarte Ridder te bevrijden. Prins Hans (Kluskens) mocht de rol van oppertuut op zich nemen met aan zijn zijde prinses Margot.
Prinsenreceptie/uitkomen boerenbruidspaar: De prins en prinses hielden samen met adjudanten Peter Willems en Jos Peeters één van de drukst bezochte recepties van de jaren negentig. De rij liep tot voor aan de straat. Grad en Jacoba werden vervolgens van hun accessoires ontdaan. In "Die Grosse Tuuteköpsche Schlagerparade" was vrijwel iedere hier bekende Duitse artiest te bewonderen. Het kersverse bruidspaar Handrie en Marie (Hay en Miriam Hesen) had de tranen van het lachen nog in de ogen staan toen ze de bühne betraden. Zoveel zangtalent kon deze vertegenwoordigers van Egelsheim wel bekoren.
Zittingsavonden: De kaartjes vlogen wederom als warme broodjes over de toonbank. Beide avonden waren dan ook geheel uitverkocht, wat de sfeer zeker ten goede kwam. Hoogtepunt was het afsluitende optreden van taai taai. Naar aanleiding van deze avonden en met name het grote aantal belangstellende dat teleurgesteld moest worden werd besloten het volgende jaar een derde avond te organiseren.
Seniorenzitting: Hiervoor blijft het animo nog altijd stijgen. Geen wonder gezien het geweldige programma.
Orde van Verdienste: Tijdens de vrijdagzitting kreeg Piet Saris deze onderscheiding voor zijn verdiensten binnen de Hegelsomse gemeenschap. Pastoor Bruynen viel dezelfde eer ten beurt tijdens de seniorenzitting.
Boerenbruiloft: Een goed bezochte en bovenal berengezellige bruiloft. Het bruidspaar Handrie en Marie had niets te klagen. Ook de groepen van Mission Impossible en onze Hegelsomse soos kwamen langs om het vele werk dat Egelsheim in het feest had gestoken te bewonderen.
Optocht: Een grote stoet, waarbij vooral het aantal en de kwaliteit van de wagens opviel, trok door de straten van Hegelsom. Voor het eerst vertrok de stoet vanaf sportpark Wienus en niet bij de pluimveevakschool.

Zoeken

Menu