Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Seizoen 1998-1999

Ledenaantal: 86 personen.
Door de sluiting van de officiële residentie café zaal De Zwaan, voorheen Custers, zouden enkele carnavalsfeesten problematisch worden. In samenwerking met stichting jeugdcarnaval en ojc phoenix wordt een grote tent geplaatst op het plein bij het jeugdhuis. De commissie die hierbij de touwtjes in handen heeft zou later een aparte stichting worden.
Het comité dat de boerenbruiloft organiseerde bracht vlak voor carnaval een carnavalskrant uit. Deze viel zo goed in de smaak dat ook de volgende jaren een krant uitgegeven zou worden.
In plaats van bonnen werden voor het eerst consumptiepenningen gebruikt.
Een andere primeur was de uitgifte van een cd met tuutehits. Dit zat reeds vele jaren in de planning, maar eindelijk was het zo ver.
Liedjesavond: Hoewel volgens de jury het niveau de voorgaande jaren hoger laag, zou de winnaar nog van zich laten horen in de provincie. Acht liedjes deden mee. Roel Backus en Johan Bertrams zongen "Ut menke met dun hamer", muziek en tekst eveneens van Johan. Hiermee wisten zij de eerste prijs te bemachtigen.
Prinsenbal: Nadat prins Peter aftrad, deed vorst Theo hetzelfde. Bart wilde de nieuwe vorst worden en werd al bijna geïnstalleerd toen hij werd neergeschoten door Al Capone. Deze wilde op brute wijze de goed draaiende zaal debije overnemen. Om in de Italiaanse sfeer te blijven verzorgde Luciano Pavarotti nog een schitterend optreden. Op vorst Frank (van der Sterren) werd niet geschoten en zo kon deze prins Bart d'n Ierste (Everaerts) bekend maken.
Prinsenreceptie/uitkomen boerenbruidspaar: Terzijde gestaan door prinses Gemma en adjudanten Geert Saris en Wim Kleuskens hield prins Bart zijn druk bezochte receptie. Zo druk dat de garderobe haakjes tekort kwam. Hannes en Blanchamea namen afscheid van het turbulente boerenbruidspaarbestaan. Vervolgens bezocht de gehele familie Flodder het tuuteriek met alle gevolgen van dien. Uit de gelederen van de volleybal vereniging traden Grad en Jacoba (Ger en Jessie van der Sterren) naar voren als het nieuwe boerenbruidspaar.
Zittingsavonden: Beide avonden waren weer in rap tempo uitverkocht en uitermate plezierig verlopen.
Seniorenzitting: De publieke belangstelling was aanmerkelijk groter dan de voorgaande editie. Mond-op-mondreclame speelt hierin een belangrijke rol.
Orde van verdiensten: Jan Arts werd bedankt voor zijn vele arbeid binnen de Hegelsomse gemeenschap.
Orde van de vergulde haan: Ook dit jaar kreeg een zeer actief persoon binnen de carnavalsvereniging deze onderscheiding. Leo Everaerts mocht dit beeldje in ontvangst nemen.
Boerenbruiloft: Grad en Jacoba hadden de dag van hun leven en ook het overvloedig aanwezige publiek genot met volle teugen.
Optocht: Wederom een prachtige parade waarin de creativiteit van vele tuuten en mensen uit de omliggende dorpen te bewonderen was.

Zoeken

Menu