Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Seizoen 1996-1997

Ledenaantal: 81 personen.
In twee weekenden in november 1996 werd het jubileum gevierd in de toenmalige tuinbouwloods. Op het programma prijkten de volgende activiteiten:
Een liedjesgala met nostalgische terugblik.
Het grote tuutekop kinderfestival.
Een heilige mis, gevolgd door een jubileumreceptie en opening historische fototentoonstelling.
De TT-races.
Een seniorenmiddag.
De grote jubileumavond met bekende artiesten.
Liedjesgala: "Drie en dartig joar enne hielen tied" wist de concurrentie nipt voor te blijven. Frank en Mark zongen de tekst van Will Buijsen op muziek van Hay Hesen. De acht overige deelnemers hadden het nakijken. Na deze nieuwe liedjes bracht een keur aan artiesten liederen van de jaren zestig tot het jubileumjaar.
Het grote tuutekop kinderfestival: Tijdens een grootse playbackshow verschenen vele topartiesten op de bühne. De allround artiest Mister Diamond wist de jeugdige bezoekers vervolgens uitstekend te vermaken. Verder vond de uitreiking van de kleurwedstrijd plaats.
Heilige mis, jubileumreceptie en historische fototentoonstelling: Na de mooie mis werd door het bestuur een receptie afgenomen. Op borden in de gehele loods hadden oudprinsen, -vorsten, -boerenbruidsparen en andere hoogwaardigheidsbekleders hun mooiste foto's tentoongesteld. Deze bleven gedurende het hele jubileum aanwezig. De bezoekers kregen een attentie uitgereikt en de leden ontvingen een jubileumspeld. Aansluitend werd (hoe kan het ook anders?) nog gezellig doorgefeest.
TT-races: In deze tuute en tuutinne races konden alle inwoners van Hegelsom en omgeving hun eigen kip laten deelnemen. Hierbij was de sportieve prestatie van minder belang dan het ludieke gehalte. Zelfs al had de partij voor de dieren al bestaan dan had ze niets aan te merken kunnen hebben. Hiermee werd zowel de voorpagina van de krant als de nationale televisie gehaald. De race werd gewonnen door "porsche", een kip uit de ren van Theo Driessen. Origineelste deelnemer was "cool chicken", een diepvrieskip op wielen van Paul Craenmehr.
Seniorenmiddag: Toen wist nog niemand dat het de eerste in een lange reeks zou worden. Deze seniorenzitting kende een gevarieerd programma en had met Sjef Diederen een grote klapper in de gelederen. Niet voor niets verlieten 350 tevreden mensen de zitting.
Grote jubileumavond: Ondanks de grote namen was het bezoekersaantal lager dan verwacht. Toch werd het een erg leuke avond.
Prinsenbal: De jubileumfeesten hadden de tuuten goed gedaan getuige het zeer goed bezochte prinsenbal. Prins Wiel moest tot zijn grote spijt de scepter inleveren om plaats te maken voor een opvolger. Deze werd gevonden in de bergen van Tirol, alwaar de raad van een welverdiende vakantie genoot. Mart d'n Twedde (Wijnhoven) en prinses Petra werden met gejuich ontvangen.
Prinsenreceptie/uitkomen boerenbruidspaar: De complete fanfare haalde hun lid Mart en diens gevolg thuis op om ze af te leveren op het podium. Na de receptie werd het avontuur in Tirol voortgezet. Daar bleek nog een geschikt boerenbruidspaar rond te lopen zijnde Gradje en Anna (Ger en Annie Hoeymakers).
Zittingsavonden: De kaarten vlogen wederom de deur uit. In de figuurlijke zin gelukkig. In tegenstelling tot voorgaande jaren mochten personen slechts één extra plaats bezet houden om ergernissen te voorkomen. Dit werkte prima en men besloot dit in het vervolg zo te houden.
Orde van verdiensten: Muzikale duizendpoot Sjeng Bertrams werd deze onderscheiding toebedeeld.
Boerenbruiloft: De vrouwenbeweging verzorgde een prima boerenbruiloft. Zoals gewoonlijk liep het pas bij de receptie vol, omdat de optochten in de omliggende dorpen zeker bij mooi weer bezocht worden. Eveneens traditiegetrouw werd tot diep in de nacht gevierd dat Gradje en Anna elkaar gevonden hadden.
Optocht: De stoet was wederom van uitzonderlijk niveau. Menig dorp kijkt jaloers naar straten van het tuuteriek.

Zoeken

Menu