Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Seizoen 1995-1996

Ledenaantal: 76 personen.
De sleuteloverdracht werd georganiseerd. Hoewel er wel al duidelijk groei zit in deze activiteit, is de organisatie nog niet veel bijzonders. Voor het Gezamenlijk gemeentelijk carnavalstreffen geldt het omgekeerde. Het voorstel van d'n tuutekop voor een nieuwe aanpak vindt nauwelijks weerklank en het voortbestaan van deze viering is twijfelachtig.
Vanwege het drieëndertig jarig bestaan in 1996 werd vlak voor carnaval een jubileumboek uitgegeven. Ook de voorbereidingen van de jubileumfeesten in november worden in gang gezet.
Liedjesavond: Met acht liedjes en een goed gevulde zaal een geslaagde avond. Het lied "Ozze karnaval" gezongen door Twan van de Rijdt en Noël Knops werd als beste gekozen. Ook tekst en muziek kwamen van de hand van Noël.
Prinsenbal: Hoewel de mensen wat laat binnen kwamen een enorm succes. Behalve prins Dré, zijn prinses en adjudanten werden ook de vier dansmarietjes bedankt voor bewezen diensten. De opnames voor het programma "Uuuh, vergeet je tandenborstel niet" vonden plaats in d'n tuutetempel. Met veel muziek, licht en uiteraard humor werden enkele kandidaten geselecteerd en op de proef gesteld. Het gevolg hiervan was dat Wiel Jenniskens als prins Wiel d'n Ierste werd uitgeroepen.
Prinsenreceptie/uitkomen boerenbruidspaar: Samen met prinses Gon en adjudanten Mart Arts en Tien Verstegen hield prins Wiel in zijn gloednieuwe prinsenpak receptie. Daarna kwam voor Huub en Mie het moment om afscheid te nemen als boerenbruidspaar. Het daarop volgende toneelstuk draaide om het problematische mestbeleid. De oplossing bleek een boerenzoon met veel vee te koppelen aan een boerendochter met een behoorlijke lap grond. Dit paar, Math en Gon Saris, mocht direct ook het boerenbruidspaar Thies en Gonda zijn.
Zittingsavonden: De kaarten van de twee avonden waren in een mum van tijd uitverkocht. Dit werd geweten aan het goede programma.
Orde van verdiensten: Math en Mien Custers werden geëerd voor de inzet waarmee zij café en zaal Custers uitbaten.
Boerenbruiloft: Het oudprinsen- en oudvorstenkorps wilden bij het drieëndertig jarig bestaan van de vereniging iets bijzonders doen en derhalve organiseerden zij de boerenbruiloft. Hierbij staken ook de oudboerenbruidsparen een handje toe. Het werd een mooie dag voor Thies en Gonda, met name het boerenbal dat volgde op de verbintenis in d'n onecht.
Optocht: Wat toen door velen als "mooiste tuutenoptocht tot op heden" werd betiteld trok vrolijk door het zeer koude Hegelsom.

Zoeken

Menu