Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Seizoen 1994-1995

Ledenaantal: 78 personen. Het jaarverslag doet vermoeden dat er 77 leden waren, maar een jaar later blijkt dat men zich verteld heeft.
Gelukkig is de vereniging weer bijna voltallig bij elkaar. De Oud-prinsen en de Oud-vorsten hebben zich weer bijna voltallig opgegeven als lid van D'n Tuutekop (een aantal was overigens al lid). Een bijzondere mijlpaal in onze vereniging. Een gezicht in de vereniging is de kracht van een vereniging.
Liedjesavond: De liedjesavond trok dit jaar wat minder belangstelling van de zijde van de deelnemers. Er waren 6 liedjes. En als we eerlijk zijn dan moeten we blij zijn als wij elk jaar met dit aantal liedjes een liedjesavond kunnen organiseren. Het was een zeer gezellige avond met voor het eerst een karaokeshow. De jury vond het liedje "Kwiet", dat gezongen werd door Nancy Schattevoet, Tanja Willems, Edith Zanders en Christel Keijsers, het beste. De tekst was van Johan Bertrams de muziek van Sjeng Bertrams. De muzikale begeleiding was in de vertrouwde handen van de Fortuna's.
Prinsenbal: Het uitkomen van de nieuwe prins werd gespeeld in een studio van Endemol. "Doet ie 't of doet ie 't niet" was de vraag in deze show. Er moest veel gebeuren en worden overwonnen om de oppertuut te voorschijn te laten komen. Het publiek heeft heerlijk kunnen lachen, en dat was nou net de bedoeling. De persoon die het uiteindelijk lukte om alle opdrachten te vervullen kwam als prins te voorschijn. Het was een prins die vijf minuten voor zijn uitkomen nog aan het oberen was. Prins Dre d'n Iërste (Dries Jacobs) was de man die de status oppertuut wist te bereiken. Hij werd begeleid door prinses Annie. Door niemand werd in de prinsentoto de juiste tip gegeven.
Prinsenreceptie/uitkomen boerenbruidspaar: Zeer velen kwamen de prins en de prinses feliciteren. Als adjudanten werden bekendgemaakt Wiel Saris en Theo Wijnen. De Tuutetempel zat tijdens beide activiteiten helemaal vol. In tegenstelling tot andere jaren geen toneelvoorstelling maar een heuse speelfilm over het zoeken naar en nieuw paar (filmopnames etc. door de raad van Elf en de dansmarietjes). Dit was uniek en werd hogelijk gewaardeerd door de toeschouwers. Egelsheim zou de organisatie van de boerenbruiloft op zich nemen en dat leverde Huub en Mie Bertrams als boerenbruidspaar op.
Zittingsavonden: De toeschouwers van de twee boordevolle avonden kregen een keur van artiesten voorgeschoteld waaronder de buuttekampioen Ger Frencken (vijfde kampioenstitel). Dit is geen toeval maar het met verstand uitkiezen van de buuttereedners. Meerdere malen hebben buuttekampioenen opgetreden in Hegelsom, al vanaf de vroegere jaren. Al met al waren beide avonden weer een gigantisch succes.
Orde van verdiensten: Jan Keijsers, eerste prins van het tuuteriek, werd verrast met deze onderscheiding.
Boerenbruiloft: Egelsheim had met zijn leden gezorgd voor een goede organisatie. Aan de optocht was veel werk besteed en deze was uniek in zijn presentatie. Bovendien kende de optocht een grote lengte. Ook de opbouw van de bühne was een pracht door een bloementuin als decor . De stemming zat er al meteen in en de optredens waren zeer talrijk. Zeker niet verwonderlijk met zo'n goede achterban. Ook voor Egelsheim was het een feestdag voor alle leden die op die dag hebben meegewerkt. En iedereen vond het te snel afgelopen.
Optocht: De optocht werd dit jaar ook in lengte uitgebreid door de lange stoet van de boerenbruiloft die weer allen present waren. Het aantal deelnemers aan de optocht was zeer groot. Zoals gewoonlijk was de optocht weer een bijzonder en sfeervol gebeuren in ons durpke.

Zoeken

Menu