Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Seizoen 1993-1994

Ledenaantal: 64 personen.
Een jaar waarin de werkgroepen en commissies goed werk hebben verricht voor de gemeenschap.
Liedjesavond: Weer was er zeer veel belangstelling om mee te dingen naar de Hegelsomse Carnavalsschlager. Er waren weer 9 liedjes. Jammer dat er maar 1 kan winnen. Veel heel mooie liedjes en de jury werd zwaar belast. Kwalitatief waren de liedjes top. Als winnend liedje werd uitgeroepen "Loat os fieste" gezongen door Roel Backus en Johan Bertrams (tekst en muziek ook van Johan). Er was veel publiek en het was een gezellige avond.
Prinsenbal: Iedere keer is het weer jammer om afscheid te moeten nemen van de mensen die een jaar lang voorop hebben gelopen om de gemeenschap te amuseren. Maar ja, het moet. En ook dit jaar werd afscheid genomen, nu van prins Toen, prinses Diny en de adjudanten. Vervolgens kon het nieuwe spel beginnen. Dit jaar werd het Wilde Westen het toneel rond dit gebeuren. Het spektakelstuk "Once upon a time in 't Tuuteriek" werd opgevoerd. De lachspieren van de bezoekers werden duchtig op de proef gesteld. Ook de cancan werd prachtig gebracht door vier wilde maar welgevallige dames. Uiteindelijk was de winnaar in de hete strijd de nieuwe prins Leo (Arts) begeleid door prinses Hanny.
Prinsenreceptie/uitkomen boerenbruidspaar: De receptie van Leo d'n Derde en prinses Hanny en de adjudanten Jan Hesen en Piet Renders werd druk bezocht en moest meerdere malen onderbroken worden voor optredens. Ook werd de receptie bezocht door C.V. D'n Uul van de Grauwert uit Montfort, die een record wilden vestigen met hun bezoek. De Miss en Mister verkiezingen 1994 vormden het toneel voor het uitkomen van het nieuwe bruidspaar. De winnaars van de show waren uiteindelijk Ger en Annie Smits die zich vervolgens verloofden t.b.v. de toekomstige boerenbruiloft.
Zittingsavonden: Weer waren de avonden uitverkocht. Men zou zich gaan afvragen of er weer een derde avond bij zou moeten. Maar wij denken dat dit vooral voor de artiesten van de eigen bodem een te hoge belasting zal worden.
Orde van verdiensten: Ad Vingerhoets ontving de allereerste Vergulde orde van verdiensten. Een onderscheiding die hem zeer zeker toekwam.
Boerenbruiloft: De Hegelsomse Volleybal Club had dit jaar de organisatie in handen en het werk was binnen die groep voortreffelijk geregeld. De boerenbruiloft was een succes met Grad en Anna in het middelpunt. De optocht naar de zaal was ook nu weer af. Vooral de bühne was schitterend versierd.
Optocht: Het was een zeer koude dag, maar dat was aan de optocht niet af te zien. Ondanks het weer was er een zeer mooie optocht. Het publiek was goed vertegenwoordigd ofschoon dit publiek eigenlijk meer stond te trappelen om zo snel mogelijk weer binnen te zijn en een neutje te pakken.

Zoeken

Menu