Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Seizoen 1990-1991

Ledenaantal: 54 personen.
Liedjesavond: Het was een donker jaar voor de liedjesavond. Er was te weinig belangstelling om liedjes te maken. Het bestuur moest besluiten de liedjesavond geen doorgang te laten hebben. Het was jammer maar waar. Met veel pijn werd de datum van 1 december geschrapt.
Prinsenbal: Door de uittrekkende groep werd vanuit de Bijlmer Bajes een optreden van Elvis Presley georganiseerd. Aan het einde van dit schouwspel werd prins Hay d'n Verde (van der Sterren) begeleid prinses Netty uitgeroepen tot nieuwe heerser over het Tuuteriek. Mash zorgde voor de muzikale inbreng.
De prinsentoto werd vele malen ingevuld maar de prins werd niet geraden.
Prinsenreceptie/uitkomen boerenbruidspaar: De receptie was voor velen een lijdensweg want de zaal was veel te klein. De opkomst was massaal. Jan Beelen en Toon Peelen werden tot adjudant verkozen. Er werd afscheid genomen van boerenbruidspaar Graad en Marie. Na dit afscheid werd een boerenzoon vrijgelaten uit de Bijlmer Bajes, een vervolg op het stuk van het Prinsenbal. Deze zoon genaamd Wullum kreeg toestemming zich te verloven met zijn latere boerin Mina (Wiel en Hermien Saris).
Zittingsavonden: Beide avonden waren totaal uitverkocht. Traditioneel met veel inbreng uit eigen dorp en bijzonder sfeervol.
Boerenbruiloft: Onder (extreem) winterse omstandigheden trok een boerenstoet naar Debije. Een goed gevulde Tuutetempel was getuige van diverse schitterende optredens. Familie, vrienden en bekenden deden mee. De muziek was van Happy Music. De organisatie was in handen van de Stichting Jeugdcarnaval.
Optocht: Bijna had de oorlog in de Perzische Golf roet in de organisatie gegooid, maar de optocht ging gewoon door. Het was een lange optocht met veel wagens, groepen en loslopende gekken en er waren bijzonder veel toeschouwers.

Zoeken

Menu