Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Seizoen 1989-1990

Ledenaantal: 56 personen.
Liedjesavond: ondanks een zeer vroege publiciteit viel het aantal deelnemers iets tegen. Er waren 5 deelnemende liedjes. De publieke belangstelling was goed, ook het niveau van de liedjes was goed. Wederom had de jury een moeilijke taak. Uiteindelijk werd het liedje "Mooder ni kieve" (tekst: Huub Saris, muziek: Henk Linders) gezongen door Lucie en Marieke Saris winnaar.
Prinsenbal: Door de Raad van Elf werd een wervelend stuk opgevoerd in de vorm van een sprookje. Uiteindelijk resulteerde dit in het te voorschijn toveren van onze nieuwe prins Theo I (Verberkt) en prinses Antoinette . Vervolgens barstte het feestgewoel los.
Prinsenreceptie/uitkomen boerenbruidspaar: Traditiegetrouw, precies een week na zijn verschijnen, hield prins Theo tezamen met zijn prinses Antoinette en zijn adjudanten John Hanssen en Theo Wijnen receptie. De opkomst was geweldig. Na dit gebeuren had het sprookje van het prinsenbal een vervolg (tweede bedrijf). Daarbij kwam als boerenbruidspaar uit de bus niemand minder dan Graad en Marie Driessen. Ondanks Gers functie als hoge bestuurder van de gemeente Horst konden hij en Marlies toch tijd vrij maken voor de carnaval in 't Tuuteriek.
Zittingsavonden: Het programma zat weer boordevol met zeer goede artiesten. Vooral van eigen bodem was de kwaliteit bijzonder goed. De Loeketaler Muzikanten zorgden natuurlijk weer voor de goede muzikale omlijsting.
Boerenbruiloft: De boerenbruiloft van dit jaar was voor het eerste maal een co-produktie met een andere vereniging. In dit geval met Gemengde Zangvereniging Egelsheim. Het was een feestelijke bruiloft. Het inzegenen in d'n onecht gebeurde onder het toeziende oog van Burgemeester Fasol en Oud-burgemeester Steeghs.
Optocht: De optocht werd door het optochtcomité goed verzorgd. Er zat meer muziek in dan lengte. Het was ook uniek dat de prins met zijn gevolg moest lopen (met de eigen geluidsinstallatie in de kruiwagen) daar hun wagen niet aanwezig was.

Zoeken

Menu