Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Seizoen 1988-1989

Ledenaantal: 54 personen.
Liedjesavond: Een avond met iets minder deelnemers mede i.v.m. het feit dat er minder reclame voor de liedjesavond werd gemaakt. De 4 schlagers die deelnamen waren er niet minder om. Winnaar was "Truujke" gezongen door Frank Everaerts en Belinda van Dooren, de tekst was van Huub Saris. Dit liedje werd tezamen met enkele vorige winnaars opgenomen op een cassette waarop ook "Haegelsum mien durpke" hernieuwd werd uitgegeven.
Prinsenbal: Het uitkomen van de nieuwe prins was een heel spektakelstuk. Een indianendorp was de aktieplaats. De medicijnman scheen doden weer tot leven te kunnen brengen, dat verkondigde hij althans al was dat ook met dubbele tong. Uit de wigwam waar een overleden indianen-hoofdman was binnengebracht kwam na de betovering door de medicijnman (en na het voorlezen van de proclamatie) een kersverse prins te voorschijn: prins Ad I (Vingerhoets) begeleid door prinses Netty. Het orkest Mash zorgde voor de muzikale omlijsting en het werd een gezellige middag en avond.
Prinsenreceptie/uitkomen boerenbruidspaar: Na een drukke receptie van Ad I en Netty volgde het afscheid van het boerenbruidspaar Hannus en Marianne. Zij werden door het ophangen van een eikenblad aan de boerenbruidsparen-boom opgenomen in de rijen van de oud-boerenbruidsparen. Vorst Theo ging vervolgens op pad in het indianengebied voor een nieuw paar. Hij ontmoette en stel ongeschoolde raadsleden, die als indianen het een en ander al hadden voorbereid. Uit de wigwam kwamen Tien en Judith Versteegen als nieuwe boerenbruidspaar naar voren.
Zttingsavonden: Zoals altijd weer een zeer grote deelname van eigen artiesten en allemaal op topniveau. Frans Coenders (Temke) trad voor het laatst op na 22 jaren actief te zijn geweest. Hij werd onderscheiden met de Orde van de Vergulde Haan. Als bijzondere gasten mochten we Burgemeester Fasol en zijn echtgenote welkom heten.
Boerenbruiloft: Een boerenbruiloft met uitsluitend artiesten van eigen bodem, waarbij spektakel werd gebracht. De verbintenis in d'n onecht stond onder leiding van Jan Keijsers. De twee trek-bulisten Sjeng Bertrams en Lei Derix zorgden voor een bijzondere sfeer.
Optocht: Dit gebeuren kon weer genieten van een grote publieke belangstelling. De deelnemers hadden goed hun best gedaan, er was veel muziek en de optocht was kleurrijk.

Zoeken

Menu