Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Seizoen 1984-1985

Ledenaantal: 53 personen.
Het seizoen stond mede in het teken van de viering van het 22-jarig jubileum. Dit werd o.a. gevierd in het weekend van 16 tot en met 18 november. De volgende activiteiten vonden plaats:

Bejaardenmiddag: met een optreden van trek-bulist Thei Budiger.
Receptie: met veel bezoek van zusterverenigingen.
Kuukesmiddag: poppenkast / kepper-clowns-theater. Verder een ballonnenwedstrijd waarbij de ballonnen niet omhoog gingen: geen lucht of te veel verkeerde lucht.
Tiroleravond: tegenvallend qua publieke belangstelling. Blaasmuziek verzorgd door de Sjin Aoster Muzikanten.
Frühshoppen op zondagmorgen: aanwezig op uitnodiging diverse carnavalsverenigingen uit de omgeving. Verder waren er weinig mensen uit Hegelsom zelf (gezellig maar erg nat).
Disco-avond voor de jeugd: Veronica Top 40 drive-in Show. Veel bezoekers.
Jubileumcomité: Theo Beeker, Henk Cox, Piet Geurts, Peter van Helden, Jo Steegs-Vestjens en Thijs Wijnands.
Liedjesavond: Winnaar was het liedje "Ziede meej nou al wer vergaete" gezongen door Ria Geurts en Geert Josten (tekst: Geert Josten).
Prinsenbal: Dit stond in het teken van een groep zigeuners die kort verbleven in het Tuuteriek. Met waarzegster "Petalo" die de nieuwe prins voorspelde. Dit was Toon Saris Toen IV (met prinses Corry).
Receptie Prins: Veel volk was aanwezig, de muzikale begeleiding was in handen van de Loeketaler Muzikanten en de adjudanten waren Jan Zanders en Henny van Rens.
Spruutjesbal: Dit stond in het teken van misoogsten, slechte prijzen en het verbreken van een pachtcontract. Dit alles werd overgenomen door een nieuwe boer en boerin en wel Mieke en Ton Keijsers.
Zittingsavonden: Het aantal zittingsavonden werd teruggebracht van drie naar twee. Er was veel inbreng van eigen bodem zoals de bekende Eigenheimers.
Boerenbruiloft: onder leiding van Ceremoniemeester Antwerpse Jopie van Urbanus tot Vader Abraham. Het was gezellig met een grote familie en veel bruilofsgasten. Verder met een optreden van de zoon van Urbanus.
Optocht: Carnavalsdinsdag was er een kleurrijke stoet.

Zoeken

Menu