Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Seizoen 1981-1982

Ledenaantal: 55 personen.
Liedjesavond: Er werd een reglement opgesteld en in Hegelsom huis aan huis bezorgd. Dit gebeurde ook om het aantal deelnemers in de hand te houden. Er mochten maar 11 liedjes deelnemen, en het waren er ook 11. "Dreenk oet, kiek oet" van Thijs Kuijpers legde beslag op de eerste plaats.
Prinsenbal: Nu was het de stad Rabdamabad in het Midden Oosten waar vorst Jan met zijn Raad probeerde prins Henny en prinses Jose aan de hoogste bieder te verpatsen. Een koper, sjeik Ali-Ben-Hassan kwam zich melden en hij werd ook gevraagd voor een nieuwe prins uit zijn slavenarsenaal. Dat werd prins Hay d'n Derde (Verdellen) met prinses Gerda.
Prinsenreceptie: Tijdens een druk bezochte receptie werden tevens de adjudanten van prins Hay bekendgemaakt en wel Piet Verdellen en Johnny van Enckevort. Een goed stel wat onze carnaval weer kon uitdragen.
Grammofoonplaat: Eendrachtige samenwerking van Egelsheim, de Loeketaler Muzikanten, de Bambino's, ons eigen zang-kwartet en dirigent Jan Bartels resulteerde in een muzikaal visitekaartje. Er moest twee keer worden aangezet maar uiteindelijk werd een goede plaat uitgebracht.
Spruutjesbal: Een tweetal oerdegelijke keuterboeren moest een nieuw bruidspaar brengen. Uiteindelijk slaagden deze meester kaasmakers er in een nieuw paar te presenteren in de personen van Piet en Martha Saris. Er was eigenlijk te weinig publieke belangstelling voor zo'n mooi schouwspel.
Zittingsavonden: Zoals voorgaande jaren goed, vol en ongekend veel plezier.
Boerenbruiloft: Nu was de Tuutetempel volledig bezet. Velen waren getuige van de verbintenis in de onecht.
Optocht: goed verzorgt, kleurrijk en een talrijk publiek aan de kanten van de weg.

Zoeken

Menu