Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Seizoen 1978-1979

Ledenaantal: 52 personen.
Feestavond: Deze werd gehouden bij Café Custers en het aantal deelnemers was groot. Er konden 70 personen begroet worden. Het orkest "Victor Elvie" zorgde voor de stemming.
Liedjesavond: wederom vormde deze avond het openingsgebeuren van het nieuwe seizoen, dat zich ten opzichte van voorgaande jaren op een hogere publieke belangstelling kon verheugen. Er waren 8 inzendingen van een liedje. Ook nu werden de liedjes door dezelfde zangers, vanaf dit jaar aangevuld met Mien Smits, gezongen. Als winnaar kwam "In dun Haegelsum" van Jan Zanders uit de bus. Veel liedjes waren van hoge kwaliteit en de jury had het moeilijk.
Prinsenbal: De bühne werd omgetoverd in een woest Afrikaans landschap, waarbij de leden van de Raad van Elf zich op meesterlijke wijze inleefden in hun rol als kannibalen. Er werd een ruilhandel opgezet en uiteindelijk kwam de nieuwe prins Graad d'n Ierste met prinses Toos te voorschijn uit de negerhut. De gezelligheid steeg ten top toen prins en prinses zich met de kannibalen in de zaal begaven.
Receptie: Als een hoogtepunt kan deze worden bijgeschreven in de annalen van onze vereniging. Er waren veel felicitaties, vooral ook van buitendorpse verenigingen en bezoekers.
Spruutjesbal: In afwijking van vorige jaren werd een extra bal georganiseerd rond het aftreden en uitkomen van de boerenbruidsparen. Lowie en Mien Kleuskens kwamen als nieuwe boerenbruidspaar te voorschijn uit twee kolossale spruiten. Er was zeer veel publiek aanwezig.
Zittingsavonden: Er was een ware stormloop van de mensen om aan kaartjes te komen. In een zucht waren ze uitverkocht. De avonden waren zoals altijd topavonden van lol en plezier met een enthousiast publiek.
Boerenbruiloft: Een tot aan de laatste stok gevulde zaal was getuige van een prachtige trouwpartij. Lowie en Mien werden in d'n onecht verbonden en de receptie van het paar werd overweldigend bezocht. De dag bleek te kort, men vierde feest tot laat in de nacht.
Optocht: Een schitterend schouwspel, goed verzorgt en kleurrijk. De aansluitende liedjesmiddag zat boordevol aanstormend talent.

Zoeken

Menu