Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Seizoen 1973-1974

Ledenaantal: 40 personen.
Liedjesavond: Een groot aantal liedjes werd ingezonden. Zelfs buitendorpse inzendingen. Van de 14 inzendingen waren er 2 niet uit Hegelsom. Na beraad werd besloten deze inzendingen niet mee te laten doen voor de ereplaatsen. Ondanks de autoloze zondag waren er veel bezoekers. De bus die was ingehuurd voor de buitendorpse bezoekers was niet rendabel, want er kwamen maar 4 personen mee. De beste schlager van het jaar werd "Enne gooje road" van Sjeng Bertrams. Er werd ook een plaat uitgebracht.
Prinsenbal/uitkomen boerenbruidspaar: De bühne werd verbouwd. Een prachtig geschilderd doek in Zuid-Amerikaanse stijl was gemaakt door Jac Geurts onder het motto van "Carnaval in Rio". Nadat er afscheid werd genomen van de prins, prinses en het boerenbruidspaar van het voorgaande jaar, kwamen de nieuwe prins en het nieuwe boerenbruidspaar uit twee cijfers, namelijk uit de Elf van het Elf-jarig bestaan. Het waren prins Toen d'n Derde met prinses Mie en als boerenbruidspaar Jan Verdellen en Gerda Verhaegh. Het was niet erg druk, maar wel gezellig.
Receptie: Er was een gezamenlijke receptie van prins en boerenbruidspaar. Als speciale gast was de carnavalsvereniging "de Blauwpoet" compleet met blaaskapel aanwezig. Het was overweldigend druk, zodat de gasten moesten uitwijken naar Café Custers.
Zittingsavonden: Deze waren snel uitverkocht en er waren weer veel mensen die konden genieten van zeer goede artiesten. Als hoogtepunt op deze avonden golden de optredens van Wiel Vestjens.
Boerenbruiloft: Dit was weer een groot succes. Er waren veel leden die wilden helpen en er waren veel voordrachten. Ook de avond was zeer druk en gezellig.
Optocht: Nu moesten de wagens thuis worden gemaakt. Er waren hierdoor zeker niet minder deelnemers en het aantal toeschouwers nam ook dit jaar weer toe. Het peutercarnaval werd dit jaar niet gehouden vanwege het slechte bezoek in voorgaande jaren.
Wielerzesdaagse: Voor het eerst werd door de voetbalclub een wielerzesdaagse gehouden. Ook D'n Tuutekop nam daar aan deel. We behaalden een laatste plaats en wonnen 1 bos panlatten en 1 zak spijkers. De Oud-prinsen werden als prominente coureurs gevierd.

Zoeken

Menu