Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Seizoen 1972-1973

Ledenaantal: 42 personen.
Liedjesavond: Er werden maar liefst 15 liedjes ten gehore gebracht. Er was qua publiek wat minder belangstelling omdat men toen nog graag televisie keek. Tenminste zo dacht de organisatie. "Ut denneboske" gezongen door Jochem Cox en Jac Geurts (ook de tekst en muziek was van beiden) werd uitgeroepen tot schlager van dat jaar.
Het verlovingsbal: De hondenclub "De Helper in nood" werd uitgenodigd om als Arabieren ons nieuwe bruidspaar te brengen. Het bruidspaar werd gevormd door Frans en Truus Aerts.
Prinsenbal: Veel bezoekers en een uitstekende organisatie stonden garant voor een gezellig gebeuren. Na het gebruikelijke afscheid van prins Sef en prinses Bets kwamen de Arabieren die via smeekbede Allah vroegen voor een nieuwe prins. De Raad van Elf die dit speelde deed voortreffelijk werk en de zaal lag plat toen de nieuwe prins verscheen. Het was Toen d'n Twedde die te voorschijn kwam in de Oosterse tempel. Prins Toen en prinses Mien moesten het komende jaar de scepter zwaaien, en met succes.
Receptie: Voor het eerst werd er een officiële receptie gehouden. Deze werd zeer druk bezocht. En er werd besloten dit elk jaar te doen.
Zittingsavonden: Men wilde af van de maandag en dinsdag van deze avonden, maar men kon voor de vrijdag en zaterdag geen artiesten meer strikken omdat deze al bezet waren. Zodoende was het toch op maandag en dinsdag zittingsavond. Beide avonden waren geheel uitverkocht. Er was een goed programma met veel eigen artiesten, maar ook veel buitendorpse. Kampioen Jan Pollux, de reserve kampioen Ton Jorna en Frans Coenders waren o.a. aanwezig. Ook Wiel Vestjens werd door het publiek zeer gewaardeerd met zijn zang.
Boerenbruiloft: Het was geen enkel probleem om nu de spelers te vinden voor dit gebeuren. Er werd spontaan meegewerkt en de stoet was ook weer voortreffelijk. Het aantal artiesten voor de middag groeit steeds maar door. De avond is overigens wat minder in trek bij het publiek.
Optocht: De optocht en de publieke belangstelling wordt steeds groter. De organisatie was in handen van de Personeelsvereniging van de Pluimveevakschool en het Onderwijzend personeel van de Lagere school.

Zoeken

Menu