Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Seizoen 1971-1972

Ledenaantal: 34 personen.
Liedjesavond: Er werden 12 liedjes ingezonden. De jury had een moeilijke taak. Na een zeer spannende race kwam het liedje "Woa keumt daat nou vaan hin?" gezongen en geschreven door Lei Hermans als winnaar uit de bus. In de gemeentelijke finale werd dit liedje derde.
Verlovingsbal: De Karklingels uit Oostrum brachten het nieuwe paar voor het verlovingsfeest. Het waren Wim en Wies Verstraaten-Bertrams. Tinus Wagemans was een van de grote mannen achter dit gebeuren (tezamen met de anderen in de joekscommissie).
Prinsenbal: De bühne werd omgetoverd tot bankgebouw en toen prins Hay zijn prinselijke gewaden af moest leggen kwamen er bankrovers met veel lawaai binnen . Ze wilden geld maar toen dat niet kwam namen ze prins Hay mee. Er werd losgeld gevraagd en het gehele gebeuren buiten de zaal kon via de televisie worden gevolgd. Het was een heel gebeuren maar uiteindelijk kon Vorst Jeu m.b.v. de politie de nieuwe prins voorstellen. Het was prins Sef I (Sef Zanders begeleid door prinses Bets).
Prinsenreceptie: Er kwamen veel mensen de felicitaties overbrengen, waaronder de Pluimveevak-school met een nieuw dierlijk produkt de "kikoeschava" (kip, koe, schaap, varken). Het dier werd ter plaatse gedemonstreerd, wat goed in de smaak viel van het publiek.
Zittingsavonden: De beste zittingsavonden uit de buurt zo werd geschreven. Het aantal bezoekers steeg en steeg. Vooral de Tuutesisters o.l.v. Gonnie van Rens en de Buuttekampioen Hay Wolters waren hoogtepunten.
Boerenbruiloft: De boerenbruiloft is een van die evenementen die jong en oud van 's middags tot 's avonds op de been brengt. De stoet was zeer groot en kleurrijk en de voordrachten vielen bijzonder goed in de smaak.
Balavond Carnavalsdinsdag: De belangstelling in het begin was niet groot, maar het was wel gezellig en de eigen leden lieten zich volledig gaan. Het was meer een onderonsje met veel plezier. De Joekscommissie vond dat vorst Jan te veel met zijn handen in zijn zak liep en ze gaven hem daarvoor een scepter in de vorm van een tuutestaart.

Zoeken

Menu