Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Seizoen 1970-1971

Ledenaantal: 36 personen.
Liedjesavond: Er werden 12 liedjes ingezonden. Een onpartijdige jury maakte de uitslag bekend. Nummer 1 was Lei Hermans met het liedje "Opa ziene sik". Ook trad Egelsheim op met een apart repertoire, wat goed in de smaak viel. Ook leden van het bestuur van het B.C.L. waren aanwezig.
Verlovingsbal (voorheen eierbal): De Schutterij Wilhelmina bracht ons nieuwe boerenbruidspaar. Het waren Gonnie van Rens en Mart Bouten die zich gingen verloven. Het aantal bezoekers was groot en het was bijzonder gezellig.
Prinsenbal: Prins Thijs en prinses Stien namen afscheid. De oud-prins werd via een geslaagde operatie door een dierenarts afgevoerd en de spanning steeg. De nieuwe prins kwam uit een couveuse. De nieuwe prins werd goed gevoed en ingeënt tegen vogelpest. Het was uiteindelijk Hay Hofmans die de nieuwe heerser (Hay I) was. Er waren meer dan 300 mensen getuige.
Receptie Prins: Deze werd bezocht door 32 verenigingen en 280 personen. De fanfare bracht met de drumband een serenade. Opperschalevaeger Jac Geurts hield de Troonrede en de Miljoenennota werd door de cententeller Toon Geurts aangeboden.
Zittingsavonden: Zeer geslaagde avonden waar toen met bewondering naar werd gekeken. Als artiesten werden o.a. genoemd: Jacobs (buut), Huub Smits (buut) en de eigen Schalevaegers. De 400 (!) bezoekers amuseerden zich kostelijk..
Boerenbruiloft: Dit jaar een feest dat alle verwachtingen overtrof. De optocht was zeer mooi en kleurrijk. En steeds meer artiesten van eigen bodem. Jochem Cox zorgde voor de soep en het was een geslaagde dag.
Balavond Carnavalsdinsdag: De carnaval werd afgesloten met een gezellige avond en iedereen was zeer tevreden.

Zoeken

Menu